
Tots els caps de setmana del mes de novembre es programa la visita a un antic monestir empordanès que inclou un tast dels vins produïts en el seu antic domini
L'Empordà és territori ric de vins i monestirs i aquest fet no és cap coincidència. De ben antic, les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l'art de transformar el most en vi. Avui en dia moltes de les vinyes empordaneses s'estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d'aquesta terra és fruit de l'herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses.
Amb la voluntat de fer valdre aquest ric llegat, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà organitza un cicle dedicat als vins i els monestirs. Cada cap de setmana del mes de novembre s'organitza una visita a un antic monestir empordanès per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini. El cicle inclou la visita al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes (3 de novembre); Monestir de Sant Quirze de Colera (9 de novembre); Canònica de Santa Maria de Vilabertran (17 de novembre); Monestir Sant de Miquel de Cruïlles (24 de novembre) i Museu d'Història Sant Feliu de Guíxols (30 de novembre).
Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. El preu és de 15€ i les entrades ja es poden comprar en aquest enllaç. Les places són limitades.
El cicle està coordinat per Clara Poch, de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Romina Ribera, de Glops d'Història. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Rabós d'Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...