La Denominació d’Origen Empordà ha celebrat Barcelona una nova jornada professional destinada a la restauració i l’hostaleria de la capital catalana i de la que han participat més de 500 professionals que han pogut ttastar les gairebé 200 referències que els 25 cellers participants han presentat en aquesta Mostra Universal dels Millors Vins de Tramuntana.
L’espai Flowers by Bornay, al barri de Sant, s'ha omplert de restauradors, prescriptors, periodistes i amants dels vins de la DO Empordà en una jornada que ha comptat amb l’assistència dels cellers empordanesos: Av Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Martin Faixò, Celler Maset Plana, Cellers d’en Guilla, Clos d’Agon, Empordàlia, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Anglada de Fonteta, Mas Estela, Mas Llunes, Mas Oller, Mas Vida Celler, Oliveda, Pere Guardiola, Perelada, Roig Parals, Sota els Àngels, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.
Els assistents a la jornada professional han tingut l’oportunitat de maridar els vins del showroom amb les propostes gastronòmiques de dos dels col·lectius de restauradors més importants de l’Empordà: La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent.
A més, al llarg de la tarda s'han tastat també 21 dels vins coneguts com Els Fills Bastards de l’Empordà, s'han maridat els vins amb patates braves de la mà del responsable de @bravasbarcelona, s'ha gaudit d’una instal·lació artística on tecnologia i vi es van donar la mà, o de la música de la Lola Van, un truck amb cabina de dj que ha animat la festa durant tota la tarda.
Amb aquesta jornada, la DO Empordà busca continuar enfortint la seva relació amb la restauració i reforçar uns lligams que resulten imprescindibles per aconseguir presència a una plaça tan important al mercat català com és Barcelona, i que la DO Empordà millora any rere any. Actualment, la DO Empordà és la sisena DO catalana en nombre de vins a les cartes dels restaurants de Barcelona, la desena si s’amplia l’espectre a la resta de denominacions d’origen de l’Estat.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...