La Denominació d’Origen Empordà ha celebrat Barcelona una nova jornada professional destinada a la restauració i l’hostaleria de la capital catalana i de la que han participat més de 500 professionals que han pogut ttastar les gairebé 200 referències que els 25 cellers participants han presentat en aquesta Mostra Universal dels Millors Vins de Tramuntana.
L’espai Flowers by Bornay, al barri de Sant, s'ha omplert de restauradors, prescriptors, periodistes i amants dels vins de la DO Empordà en una jornada que ha comptat amb l’assistència dels cellers empordanesos: Av Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Martin Faixò, Celler Maset Plana, Cellers d’en Guilla, Clos d’Agon, Empordàlia, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Anglada de Fonteta, Mas Estela, Mas Llunes, Mas Oller, Mas Vida Celler, Oliveda, Pere Guardiola, Perelada, Roig Parals, Sota els Àngels, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.
Els assistents a la jornada professional han tingut l’oportunitat de maridar els vins del showroom amb les propostes gastronòmiques de dos dels col·lectius de restauradors més importants de l’Empordà: La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent.
A més, al llarg de la tarda s'han tastat també 21 dels vins coneguts com Els Fills Bastards de l’Empordà, s'han maridat els vins amb patates braves de la mà del responsable de @bravasbarcelona, s'ha gaudit d’una instal·lació artística on tecnologia i vi es van donar la mà, o de la música de la Lola Van, un truck amb cabina de dj que ha animat la festa durant tota la tarda.
Amb aquesta jornada, la DO Empordà busca continuar enfortint la seva relació amb la restauració i reforçar uns lligams que resulten imprescindibles per aconseguir presència a una plaça tan important al mercat català com és Barcelona, i que la DO Empordà millora any rere any. Actualment, la DO Empordà és la sisena DO catalana en nombre de vins a les cartes dels restaurants de Barcelona, la desena si s’amplia l’espectre a la resta de denominacions d’origen de l’Estat.
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza el concurs 'La força de la Tramuntana' a través del seu compte d'Instagram. Busquem...
El Singulars de Vinyes Velles, de Mas Llunes; és escollit millor carinyena blanca, el Vinya del Metge, de Cellers d’en Guilla, com a millor...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà de caràcter històric, arquitectònic,...
El Consell Regulador de la DO Empordà posa en marxa una nova iniciativa per oferir als seguidors de les seves xarxes socials una proposta lúdica...
Un vi del Celler Mas Llunes, el Finca Butarós 2014, ha estat escollit el millor vi català de l'any i s'ha endut el Gran Vinari d'Or al...
Els vins de la DO Empordà han assolit uns resultats històrics en la darrera edició dels Premis Decanter. Un total de divuit vins...
Els cellers empordanesos han començat aquests darrers dies una verema atípica amb l’estricta aplicació de protocols de seguretat sanitària a...
Els excel·lents s’han triplicat en els últims deu anys, passant dels 31 assolits el 2012 als 104 de l’edició 2021 de la guia Els vins més...
Els vins de la DO Empordà han obtingut un total de 14 medalles Gran Or i 10 medalles d'or al XXIV CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA...
La denominació empordanesa acull aquest estiu una gran varietat de propostes per gaudir de l'enoturisme de forma segura. Música entre vinyes,...