La DO Empordà i la Càtedra del Vi i l'Oli de l'Empordà organitzen aquest dimarts, 26 de novembre, la jornada 'Lledoners i Caranyanes, varietats que fan país' que vol fer valdre l'aposta dels cellers de la denominació per aquestes varietats i aprofundir en el seu coneixement. Els participants tindran ocasió de conèixer les característiques d'aquests ceps en les seves tres coloracions i posar en debat el posicionament d'aquestes varietats.
Complementàriament, durant la jornada també es farà una intervenció sobre detecció de patògens i desenvolupament de nous productes per al seu control. Així mateix, es lliuraran els premis juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior 2019. Finalment, l’acte es clourà amb un tast de monovarietals de les sis variants de lledoners i caranyanes.
La jornada comptarà, entre altres, amb la participació del president de la DO Empordà, Xavier Albertí; del delegat del rector per al Territori i la Sostenibilitat de la UdG, Jaume Feliu; de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; de la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; de l'autor de la Guia de Vins de Catalunya; Jordi Alcover; del periodista especialitzat en vins, Miquel Hudin, així com de representants de l'INCAVI, dels cellers empordanesos i de la Universtiat de Girona.
La jornada tindrà lloc a l'Auditori dels Caputxins de Figueres. La proposta és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: info@doemporda.cat o al telèfon 972 50 75 13. Les places són limitades.
PROGRAMA
16 h. Obertura de l’acte, benvinguda i parlaments a càrrec del president de la DO Empordà, Sr. Xavier Albertí; del delegat del rector per al Territori i la Sostenibilitat de la UdG, Sr. Jaume Feliu, i de l’alcaldessa de Figueres, Sra. Agnès Lladó.
16.15 h. Conferència: “Lledoners i caranyanes de l’Empordà”. A càrrec del Sr. Lluís Giralt, INCAVI (secció de viticultura).
Taula rodona “L’aposta per les nostres varietats característiques i singulars.”
- Moderadora: Sra. Anna Vicens (presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers).
- Participants:
· Sr. David Pujol (enòleg i viticultor)
· Sra. Íngrid Teixidor (Grup Oliveda)
· Sr. Jordi Alcover (Guia de Vins de Catalunya)
· Sr. Miquel Hudin (periodista de vins)
18 h. Conferència “Detecció de patògens fúngics i bacterians causants de malalties d’importància a la vinya i desenvolupament de nous productes pel seu control”. A càrrec del Sr. Emili Montesinos, la Sra. Núria Daranas i la Sra. Laura Montesinos (CIDSAV, Universitat de Girona), i moderada per la Sra. Anna Bonaterra (INTEA, UdG).
18.45 h. Lliurament de diplomes i premis als Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior 2019 a càrrec de Sra. Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres.
19 h Cloenda de l’acte.
19.20 h Tast de monovarietals de lledoners i caranyanes de la DO Empordà.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...