
La DO Empordà i la Càtedra del Vi i l'Oli de l'Empordà organitzen aquest dimarts, 26 de novembre, la jornada 'Lledoners i Caranyanes, varietats que fan país' que vol fer valdre l'aposta dels cellers de la denominació per aquestes varietats i aprofundir en el seu coneixement. Els participants tindran ocasió de conèixer les característiques d'aquests ceps en les seves tres coloracions i posar en debat el posicionament d'aquestes varietats.
Complementàriament, durant la jornada també es farà una intervenció sobre detecció de patògens i desenvolupament de nous productes per al seu control. Així mateix, es lliuraran els premis juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior 2019. Finalment, l’acte es clourà amb un tast de monovarietals de les sis variants de lledoners i caranyanes.
La jornada comptarà, entre altres, amb la participació del president de la DO Empordà, Xavier Albertí; del delegat del rector per al Territori i la Sostenibilitat de la UdG, Jaume Feliu; de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; de la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; de l'autor de la Guia de Vins de Catalunya; Jordi Alcover; del periodista especialitzat en vins, Miquel Hudin, així com de representants de l'INCAVI, dels cellers empordanesos i de la Universtiat de Girona.
La jornada tindrà lloc a l'Auditori dels Caputxins de Figueres. La proposta és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: info@doemporda.cat o al telèfon 972 50 75 13. Les places són limitades.
PROGRAMA
16 h. Obertura de l’acte, benvinguda i parlaments a càrrec del president de la DO Empordà, Sr. Xavier Albertí; del delegat del rector per al Territori i la Sostenibilitat de la UdG, Sr. Jaume Feliu, i de l’alcaldessa de Figueres, Sra. Agnès Lladó.
16.15 h. Conferència: “Lledoners i caranyanes de l’Empordà”. A càrrec del Sr. Lluís Giralt, INCAVI (secció de viticultura).
Taula rodona “L’aposta per les nostres varietats característiques i singulars.”
- Moderadora: Sra. Anna Vicens (presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers).
- Participants:
· Sr. David Pujol (enòleg i viticultor)
· Sra. Íngrid Teixidor (Grup Oliveda)
· Sr. Jordi Alcover (Guia de Vins de Catalunya)
· Sr. Miquel Hudin (periodista de vins)
18 h. Conferència “Detecció de patògens fúngics i bacterians causants de malalties d’importància a la vinya i desenvolupament de nous productes pel seu control”. A càrrec del Sr. Emili Montesinos, la Sra. Núria Daranas i la Sra. Laura Montesinos (CIDSAV, Universitat de Girona), i moderada per la Sra. Anna Bonaterra (INTEA, UdG).
18.45 h. Lliurament de diplomes i premis als Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior 2019 a càrrec de Sra. Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres.
19 h Cloenda de l’acte.
19.20 h Tast de monovarietals de lledoners i caranyanes de la DO Empordà.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...