Èxit de participació a la Festa de la Verema

03/09/2012
Centenars de persones van participar durant dos dies en els actes de la Festa de la Verema que es van celebrar a Cantallops els dies 1 i 2 de setembre i que estaven organitzats pel Consell Regulador de la DO Empordà i l'Ajuntament de Cantallops. Les activitats es van iniciar dissabte amb les visites als dos cellers del municipi: Vinyes dels Aspres i Maria Serra. 
  
Un dels moments més emotius del cap de setmana es va viure dissabte al vespre amb l'homenatge al músic Eduard Toldrà en el 50è aniversari de la seva mort. Aquest any, la Festa de la Verema estava dedicada al compositor, que va ser una persona molt vinculada al municipi altmpordanpes. En primer lloc i amb l'assistència de la filla del músic, Narcisa Toldrà, es va descobrir una placa en record seu a la façana de Can Batlle, casa pairal de la família de la seva esposa, on va composar una gran part de la seves obres, entre elles “El Giravolt de maig”. Posteriorment tingué lloc el concert d’homenatge “Estimat Toldrà” amb un repertori de les seves cançons inspirades en tonades tradicionals i poetes coetanis com Carner o Salvat Papasseit. La interpretació fou a càrrec de Júlia Arnó (soprano) i Montserrat Massaguer (piano) i va aplegar més de 300 persones.

Diumenge a la tarda, amb l'assistència de 500 persones, va tenir lloc l'acte central de la festa que es va iniciar amb la desfilada de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà, acompanyats pels Tambors de l'Albera. 

A continuació, el periodista Manuel Fuentes va llegir el pregó per reivindicar els valors ecològics, paisatgístics i econòmics del sector del vi i encoratjar als cellers a continuar la seva feina que ha situat els vins empordanesos en el mapa vitivinícola mundial. La premsada del primer most, un concert del grup 'De Calaix' i un tast de vins dels cellers del municipi van posar punt i final a la festa que va comptar amb l'assistència de Jordi Bort, director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi; Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona; Josep Blanch, president Consell Regulador DO Empordà i Joan Sabartés, alcalde de Cantallops.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal