El sector vinícola i l’hostaleria empordanesa signen el manifest ‘Maridatge empordanès’ per reforçar el seu vincle i posicionar-se com a destinació de enogastronòmica segura amb l’objectiu de superar plegats la situació provocada per la pandèmia sanitària
El Consell Regulador de la DO Empordà i els col·lectius de cuiners La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet han presentat i signat avui el manifest ‘Maridatge empordanès’ amb la voluntat de reforçar el seu històric vincle i de treballar conjuntament per superar plegats la crisi provocada per la pandèmia sanitària i aconseguir la ràpida recuperació de dos sectors claus en l’economia de les comarques gironines.
Amb aquesta declaració d’unió i col·laboració bilateral, restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per posar de manifest que “durant la represa de l’activitat la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics”. Així mateix, els signants del manifest reforcen el seu compromís amb els productes de proximitat per tal d’esdevenir els seus principals prescriptors.
La signatura de la declaració ha tingut lloc aquest matí a Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, en un acte en el què han participat un centenar de representants de tots els col·lectius. L’escriptor Adrià Pujol ha estat l’encarregat de llegir el manifest que han signat la presidenta de La Cuina del Vent, Roser Bronsoms; el president La Cuina de l'Empordanet, Vicenç Fajardo, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí.
MARIDATGE EMPORDANÈS
Declaració d’unió i col·laboració bilateral
Els sectors vinícola i de l’hostaleria de l’Empordà afronten el repte d’encarar la represa de l'activitat i l’adaptació al nou escenari, on la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics.
Plegats, restaurants i cellers s’adrecen als mercats fent valer el paisatge, la cultura i aquest estil de viure de la gent de l’Empordà, que ha posat sempre la gastronomia, el menjar i el beure, al centre de la festa i de la vida social.
La relació entre aquests dos sectors és ancestral, i ha estat a l’Empordà, on els productes de la contrada han esdevingut identitaris a ulls dels visitants. Ho són les gambes i les garoines, l’arròs i la ceba, les cireres i les pomes, els olis i els vins.
Els restaurants dels col·lectius de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent tenen en els productes de proximitat la base de la seva proposta culinària i n’esdevenen els principals prescriptors.
Som conscients que als nostres visitants els agrada el nostre paisatge feréstec dels parcs naturals, però els enamora més encara la terra conreada de vinyes i olivars.
Ens tenim estima mútua, no només perquè ens complementem i ens necessitem, sinó perquè compartim els criteris de l’estima al paisatge, del respecte al medi i a la sostenibilitat.
Per tot plegat volem ratificar aquest compromís existent, però mai escrit
MANIFESTANT
Els restaurants de Cuina del Vent i de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la DO Empordà seguirem treballant plegats en la promoció dels vins i la gastronomia de l’Empordà i en la del territori que ens acull.
Reivindiquem junts la identitat de la nostra cuina i de la nostra gastronomia, com a empreses, com a artesans i com a persones.
Cuiners i cellerers de l’Empordà assumim el compromís de treballar intensament per afavorir la ràpida recuperació dels dos sectors, mitjançant la generació de confiança i seguretat entre els nostres potencials clients.
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...
Com és tradicional en aquesta època, el Consell Regulador de la denominació empordanesa organitza la tradicional ‘Festa de la Verema’....