
Un vi del Celler Mas Llunes, el Finca Butarós 2014, ha estat escollit el millor vi català de l'any i s'ha endut el Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català 2020 dels Premis Vinari que s'han lliurat aquest divendres al vespre a Vilafranca del Penedès.
Es tracta d'un vi negre de guarda de dotze mesos elaborat amb carinyena (60%) i garnatxa (40%), les varietats tradicionals de l'Empordà. Els raïms d'aquest vi provenen d'unes vinyes centenàries plantades a finals del segle XIX en terrenys pissarrosos al Paratge de Butarós, a Garriguella. L'arbre que decora l'etiqueta és un server centenari que es troba al mig de la finca i que al llarg dels anys ha crescut inclinat pels efectes de la Tramuntana.
Aquesta és la segona vegada que Mas Llunes s'endú el màxim guardó d'aquests prestigiosos premis. El celler de Garriguella ja va guanyar també la màxima categoria el 2013 amb el vi dolç Garnatxa d'Empordà Solera Mas Llunes 2002. En les vuits edicions dels premis, tres vins DO Empordà han estat escollits millors vins de l'any.
En aquesta edició dels Premis Vinari un altre vi de l'Emopordà ha aconseguit el màxim gaurdó de la seva categoria. Es tracta del Somnis de Gerisena, del Celler Gerisena, que ha guanyat el Vinari d'Or al Millor Vi Dolç, Ranci o Postres. Els vins DO Empordà no tenen rival en l'eaboració de vins dolços de qualitat, ja que s'han endut el màxim guardó en aquesta categoria en set de les vuit edicions dels premis.
Nou referències més de la DO Empordà han estat també guardonades en l'edició 2020 amb Vinaris de Plata i de Bronze a les categories negres joves, negres de criança, blancs i rosats amb vins dels cellers Arché Pagès, Espelt Viticultors, Perelada, Vinyes dels Aspres i Celler Espolla.
Consulta el llistat complet dels premiats
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...