
La iniciativa està impulsada per la Fundació Oscobe i el Consell Regulador de la denominació empordanesa, i es desenvolupa en el marc del Programa Incorpora de la Fundació “La Caixa” amb l’objectiu de l’apoderament i el desenvolupament dels participants per a la seva incorporació posterior al món laboral.
Aquesta formació s’estructura en tres fases: una primera de treball de competències transversals i digitals dels alumnes que s’ha realitzat al Centre Cívic de Mollet de Peralada. Una segona fase de formació tècnica d’auxiliar de vinya amb un total de 75 hores que s’està desenvolupant a les instal·lacions del cellerLa Vinyetai que imparteix l’Eduard Muixach, enginyer agrònom de l’empresa Agroassessors. La tercera i última fase consistirà en 100 hores de pràctiques no laborals en empreses del sector de la comarca.
L’objectiu final d’aquesta iniciativa és promoure la contractació per part dels cellers empordanesos de persones aturades. El conveni de col·laboració signat entre Oscobe i el Consell Regulador de la DO Empordà permetrà als cellers acollir a les persones formades i amb interès per incorporar-se al sector vinícola. El programa compta amb el suport d’una persona tècnica que realitza el procés d’acompanyament a les persones i a les empreses.
Incorpora Girona de Fundació “La Caixa”, és un grup format per 12 entitats socials de les comarques de Girona que s’encarrega de desenvolupar el programa Incorpora a través de 41 tècnics d’inserció. Aquest grup es regeix pels valors de qualitat, professionalitat i proximitat, i té com a objectiu la intermediació laboral basada en les necessitats del teixit social i empresarial del territori, amb la finalitat de garantir que la persona s’integra a l’empresa correctament. Durant l’any del 2020, Incorpora Girona va impulsar la inserció laboral de 953 persones aturades, gràcies a la col·laboració de 369 empreses.
OSCOBE és una Fundació creada per oferir un futur professional a persones, mitjançant itineraris formatius i d’orientació i inserció laboral que garanteixi la seva integració. L’entitat porta més de dotze anys col·laborant amb Fundació ‘La Caixa’ en diversos projectes i tot i que la seva seu és a Girona, ens els últims anys en el marc del Programa Incorpora ha organitzat diverses formacions per tal de millorar la ocupabilitat de persones de l’Alt Empordà a través de formacions i pràctiques en empreses.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...