En la majoria de casos, les propostes inclouen collir el raïm i trepitjar-lo i finalitzar la jornada amb tast de vins i de productes de proximitat
Els cellers de la DO Empordà viuen aquests dies el moment més màgic de l’any. Els viticultors empordanesos han iniciat la verema que s’allargarà fins el pròxim mes d’octubre. Són setmanes de molta activitat a les vinyes que aquests dies ofereixen una de les imatges més boniques de l'any amb els ceps carregats de raïms.
Amb la voluntat de compartir aquest moment tan especial, els cellers de la DO Empordà programen activitats per participar i viure activament la verema, ja sigui amb la família, amb la parella o amb els amics. El celler Empordàlia ofereix tots els diumenges del mes la seva proposta Fes-te el most que inclou collir i trepitjar el raïm per aconseguir el preuat most. La proposta inclou desplaçament en trenet entre el celler i les vinyes i finalitza amb esmorzar i tast de vins.
Verema en família és el títol de la proposta que organitza el celler La Vinyeta els dies 27 i 28 d'agost i el 3,4, 10. i 11 de setembre . En aquest cas, els participants també colliran raïms i els trepitjaran en una activitat que finalitza amb un sopar de pa amb tomàquet amb embotits i formatges.
Una altra activitat pensada per a petits i grans és A Veimar! Viu la verema a Les Gavarres, que tindrà lloc al celler Clos d’Agon, el 12 de setembre, i al celler Brugarol, el 25 de setembre. En el cas del celler Clos d’Agon, l’activitat inclou trepitjada de raïms, visita a l’entorn de Mas Gil i esmorzar de productes de proximitat amb tast de vins i most. A Brugarol, els participants colliran i trepitjaran el raïm i es veuran el most. I podran visitar el celler ubicat en un espai subterrani integrat en el paisatge que és una joia arquitectònica.
El celler Espelt programa l’activitat Verema a l’antiga, una experiència per conèixer les feines del camp, les seves tradicions i la viticultura. La proposta tindrà lloc el 18 de setembre i inclou esmorzar, vi, most i música. El mateix dia se celebra també una innovadora proposta programada pel celler Masetplana i que porta per títol El most, l’experiència del pre-vi. Els participants gaudiran d’una experiència única fent un tast horitzontal dels primers mosts fermentats, una aventura pels sentits a través d’un recorregut per les diferents varietats abans de convertir-se en vi.
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà de caràcter històric, arquitectònic,...
El VD' O2, del celler Vinyes d'Olivardots, s'ha convertit en el primer vi de la DO Empordà en obtenir la distinció 'Vi de finca...
En un acte a Figueres, el consell regulador empordanès lliura aquests reconeixements que anualment es concedeixen a persones, institucions i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
La Guia de Vins de Catalunya 2023 escull tres vins empordanesos com a millors de les seves categories, entre ells el de millor vi blanc i el de...
La desena edició dels Premis Vinari ha deixat una bona collita de guardons per a vins de la DO Empordà. Dos vins de la denominació han estat...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins...
Colera acollirà el 3 de setembre la tradicional Festa de la Verema de la DO Empordà que inclourà la premsada del nou most i el pregó a càrrec de...
Els cellers empordanesos han començat aquesta setmana la campanya d’enguany, que s’ha avançat uns deu dies respecte a les dates habituals...
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza la primera edició dels 'Rosats de lluna plena' que tindrà lloc aquest divendres 15 de...