Roses recupera la Ruta de les Tapes i del vi DO Empordà

10/09/2021

La campanya gastronòmica tindrà lloc del 17 al 26 de setembre a 58 establiments del municipi 

Roses torna a acollir una nova edició de la Ruta de les Tapes, una proposta enogastronòmica que des de la primera edició no ha aparat de créixer. Enguany, després d’un any d’aturada per la pandèmia i de les dificultats per les quals passa el sector de l’hostaleria arran de les restriccions i la crisi derivada de la Covid-19, un total de cinquanta-vuit establiments participaran en aquesta nova edició.

Com en els darrers anys, els bars i restaurants de Roses oferiran als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi de la DO Empordà, per un preu de 3 €.

Fideuada tradicional, brandada de bacallà, lobster roll, galta de vedella, nigiri d’arròs negre, saquet de pasta d’arròs farcit de marisc, pot i tripa, bacallà amb samfaina, semifred de xocolata blanca, calamar de potera amb la seva tinta i tonyina cruixent picada amb tallarines de carbassó són només algunes de les creacions ideades pels diferents xefs, les quals es podran degustar al llarg d'aquests deu dies.

Aquesta és la cinquena edició de la Ruta, una acció promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses que permet donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà, i que cada any aplega un gran nombre de participants. Enguany, per a la seva celebració, els establiments aplicaran les mesures sanitàries de prevenció amb motiu de la pandèmia que es trobin vigents en el període de realització de la campanya.

Nova App mòbil

L’Ajuntament de Roses, amb l’objectiu de substituir la guia en paper que es feia anualment per una opció més sostenible, ha creat una aplicació mòbil que recollirà una gran quantitat d’informació. Inclou tots els detalls sobre els establiments que hi participen, horaris, adreces i vins que acompanyen les tapes. A més, cada proposta gastronòmica compta amb la seva descripció i fotografia. També s’inclou la geolocalització per visionar en pantalla els establiments que es troben propers a la ubicació del client, la distància amb un bar o restaurant concret i com arribar-hi, o si l’establiment que interessa està obert o tancat. L’App és gratuïta i ja es pot descarregar a les botigues d’Android i Apple.

Presentació

L’acte de presentació ha comptat amb la participació d’alguns representants dels establiments participants, acompanyats per l’alcalde de Roses, Joan Plana; el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens; i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí. També han estat presents alguns dels cellers de la DO, els vins dels quals es podran degustar durant la Ruta.

Més informació

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal