La reconeguda experta en vins anglesa Jancis Robinson lloa els vins DO Empordà en un article publicat al Financial Times
'Cool catalans' és el títol de l'article que la reconeguda experta en vins anglesa Jancis Robinson ha publicat al diari britànic Fincancial Times per lloar els vins de la DO Empordà. La crítica de vi, Master of Wine, periodista i editora recull en el text les impressions de la visita que aquest estiu va fer a la zona per passejar-se per les vinyes de la denominació i tastar una àmplia selecció de vins empordanesos.
Al llarg de l'article, l'experta valora l'aposta dels cellers empordanesos per les varietats tradicionals de l'Empordà, la garnatxa i la carinyena. "L'Empordà està definitivament en marxa. Ja ha superat el seu coqueteig amb les varietats internacionals i ara se centra en les dues varietats més plantades, totes dues locals, la garnatxa i la carinyena". En aquest sentit destaca especialment la qualitat d'alguns vins monovarietals que s'elaboren a la zona amb varietats tradicionals.
Robinson remarca també la qualitat dels dolços de l'Empordà i assegura aquestes elaboracions es troben entre els millors vins de la denominació. "No perdré espai parlant més sobre aquests vins, ja que actualment, de manera frustrant, es presta poca atenció a aquestes meravelles. Espero que arribi el seu dia", conclou.
L'articulista també defineix com a "impressionant" el nombre de vinyes velles que hi ha a la denominació amb un 60% de tots els ceps que tenen més de trenta anys, un 16% amb més de seixanta anys i un 7% amb més vuitanta anys.
L'experta tanca l'article amb notes de tast d'una selecció de dotze "vins empordanesos apassionants' que aconsegueixen un mínim de 17 punts sobre 20. La pràctica totalitat dels vins seleccionats estan elaborats amb diferents varietats de garnatxes i carinyenes.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...