Els vins DO Empordà són 'cool'

17/09/2021

La reconeguda experta en vins anglesa Jancis Robinson lloa els vins DO Empordà en un article publicat al Financial Times

'Cool catalans' és el títol de l'article que la reconeguda experta en vins anglesa Jancis Robinson ha publicat al diari britànic Fincancial Times per lloar els vins de la DO Empordà. La crítica de vi, Master of Wine, periodista i editora recull en el text les impressions de la visita que aquest estiu va fer a la zona per passejar-se per les vinyes de la denominació i tastar una àmplia selecció de vins empordanesos.

Al llarg de l'article, l'experta valora l'aposta dels cellers empordanesos per les varietats tradicionals de l'Empordà, la garnatxa i la carinyena. "L'Empordà està definitivament en marxa. Ja ha superat el seu coqueteig amb les varietats internacionals i ara se centra en les dues varietats més plantades, totes dues locals, la garnatxa i la carinyena". En aquest sentit destaca especialment la qualitat d'alguns vins monovarietals que s'elaboren a la zona amb varietats tradicionals.

Robinson remarca també la qualitat dels dolços de l'Empordà i assegura aquestes elaboracions es troben entre els millors vins de la denominació. "No perdré espai parlant més sobre aquests vins, ja que actualment, de manera frustrant, es presta poca atenció a aquestes meravelles. Espero que arribi el seu dia", conclou.

L'articulista també defineix com a "impressionant" el nombre de vinyes velles que hi ha a la denominació amb un 60% de tots els ceps que tenen més de trenta anys, un 16% amb més de seixanta anys i un 7% amb més vuitanta anys.

L'experta tanca l'article amb notes de tast d'una selecció de dotze "vins empordanesos apassionants' que aconsegueixen un mínim de 17 punts sobre 20. La pràctica totalitat dels vins seleccionats estan elaborats amb diferents varietats de garnatxes i carinyenes.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal