
El Consell Regulador de la DO Empordà i els cellers de la denominació han posat en marxa una nova estratègia per millorar la notorietat i competitivitat dels seus vins. El nou posicionament de marca és fruit d’una llarga reflexió dels elaboradors de l’Empordà que s’ha anat concretant a través de jornades i taules de treball que s’han celebrat els darrers anys amb la participació dels cellerers i d’experts del sector.
El nou pla aposta decididament per elaborar vins elaborats principalment amb les varietats autòctones i tradicionals de l’Empordà, concretament la garnatxa i la carinyena, amb raïms de les moltes vinyes velles que hi ha a la zona. Aquesta estratègia vol posar en valor la qualitat i singularitat de molts dels vins que s’elaboren actualment a l’Empordà, així com l'exclusiva riquesa varietal de la denominació, que és l’única zona vinícola que compta amb garnatxes i carinyenes en les tres coloracions: blanca, roja i negra.
El Consell Regulador de la DO Empordà ha creat una nova imatge corporativa per tal d’explicar els nous eixos d’actuació i acaba d’iniciar una campanya de comunicació que inclourà anuncis en premsa i mitjans digitals, presentacions a professionals i periodistes especialitzats i activitats adreçades a consumidors, especialment a l’àrea de Barcelona i a les comarques gironines.
La nova imatge corporativa posa l’èmfasi en la tramuntana com a tret diferencial de la DO Empordà i està basada en el carisma atramuntanat de la gent del vi empordanesa. ‘El caràcter d’un vent, l’esperit d’una gent’ és l'eslògan de la campanya que vol comunicar la singularitat d’uns vins i d’uns viticultors ‘tocats’ per la tramuntana. La nova proposta gràfica vol posar en valor la influència que el vent del nord exerceix sobre la personalitat dels cellerers de la denominació; de com la força i la rauxa de la tramuntana forgen el caràcter dels viticultors empordanesos, gent d’esperit lliure, passional, creativa i amb una gran determinació.
El Consell Regulador de la DO Empordà i els seus cellers confien en aquest nou pla de posicionament per diferenciar els seus vins en un mercat globalitzat i cada cop més competitiu.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...