Un de cada cinc vins premiats a la Guia de Vins de Catalunya són DO Empordà

17/11/2021

Vins empordanesos s'enduen el màxim guardó a les categories de monovarietals de varietats autòctones, com ara carinyena blanca, garnatxa roja, picapoll blanc i muscat

Els vins de la DO Empordà han aconseguit els seus millors resultats a la Guia de Vins de Catalunya que acaba de presentar la seva edició 2022. Un de cada cinc vins guardonats a la publicació són elaborats per cellers empordanesos.

Destaquen els premis aconseguits pel Vd'O 6.18 2018, de Vinyes d'Olivardots, que s'ha endut el Premi al Millor Vi Blanc; el Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l'Empordà, de Martí Fabra, que ha estat escollit Premi al Millor Vi Dolç, i el Contrapàs 2019, de Vinyes dels Aspres, que ha aconseguit el Premi al Millor Vi Brisat.

Els vins de la DO Empordà també han destacat en les categories de monovarietals elaborats amb varietats autòctones. En aquest àmbit, el Vd'O 6.18 2018, de Vinyes d'Olivardots, ha aconseguit el premi al Millor Vi de Carinyena Blanca; el Singulars Garnatxa Roja 2019, del celler Mas Llunes, ha estat escollit el Millor Vi de Garnatxa Roja; el Pla de Tudela 2019, del Celler Espelt, ha estat distingit com a Millor Vi de Picapoll Blanc, mentre que el Flor d'Albera 2018, de Martí Fabra, s'ha endut el premi al Millor Vi de Muscat.

La Guia de Vins de Catalunya 2022, de 560 pàgines, inclou un total de 1.258 vins que han estat a cegues i puntuats pels responsables de la publicació.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal