Tocs de Vi recupera el seu format habitual i ofererirà tastos en espais singulars de Girona i tres dies de fira a la plaça Independència

17/05/2022

Les activitats tindran lloc del 24 al 29 de maig amb la participació d'una dotzena de cellers empordanesos i una desena de restaurants de la plaça Independència

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona recupera enguany el seu format habitual i oferirà una variada programació del 24 al 29 de maig per gaudir dels vins de l’Empordà, de la gastronomia dels restauradors de la plaça Independència i del patrimoni de la ciutat. 

L’acte central de la novena edició de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona se celebrarà, com sempre, a la plaça Independència de Girona, els dies 27, 28 i 29 de maig. Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una desena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participen en aquesta nova edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Durant tres dies, en aquest espai del centre de Girona s'oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.00 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 22.00 h-. El preu del tastos de vi és de 12 euros i inclou la copa i 5 tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és de 7 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades no es venen per Internet i es podran adquirir a la mateixa fira.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona també programa quinze tastos de vins empordanesos a espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any i per primer cop s’incorpora el Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància com a nou espai emblemàtic. Aquest tast es completarà amb l’experiència d’un simulacre d’atac aeri i la projecció de l’audiovisual Amagats sota terra. La recaptació dels tastos realitzats al refugi antiaeri es destinarà a ajuda humanitària per al poble ucraïnès. 

Un altre dels nous espais que s’incorporen a la programació d’enguany és el pati interior de la botiga Zepellin Girona. En aquest lloc, a banda del tast, els participants també gaudiran d’una visita guiada a l’exposició sobre els 25 anys del Catan. A banda d’aquestes noves localitzacions, Tocs de Vi de l’Empordà a Girona ofereix tastos en espais habituals, com el Claustre del Monestir St. Pere de Galligans, els Banys Àrabs, la Casa Masó, el Museu d’Art de Girona o la Torre del General Peralta de la Muralla, entre altres. 

Així mateix, també s’han programat dues sessions de la proposta Els vins de la Girona desconeguda, el divendres 27 de maig i el dissabte 28 de maig, amb un itinerari pel Barri Vell que permet redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i la Romina Ribera de Glops d’Història, una arqueòloga i sommelier amant de la història del vi. 

La programació de tastos a espais emblemàtics de la ciutat, suposa, d’una banda estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i d’altra banda, es dóna l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

Els tastos tindran lloc des del dimarts 24 de maig i fins el dissabte 28 de maig. Aquestes activitats tindran un preu de 10 euros a excepció del tast itinerant que costarà 12 euros. Les entrades es poden adquirir al web de la DO Empordà (www.doemporda.cat) a partir del dimarts dia 17 de maig a les 12.00H. 

La regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, Glòria Plana, manifesta que “l’Ajuntament de Girona té sempre la voluntat de col·laborar amb aquelles iniciatives i actuacions destinades a la promoció i la difusió dels productes gastronòmics locals i de la demarcació de Girona, amb l'objectiu de promocionar els productes del territori i consolidar l'activitat econòmica.”

Per la seva part, el president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, Carles Xuriguera, ha posat en valor que l'esdeveniment recuperi el seu format habitual. “Els cellers de l'Empordà estem molt emocionats de tornar a la ciutat de Girona per retrobar-nos amb la seva gent. Durant gairebé una setmana oferirem tastos en espais singulars de la ciutat i el cap de setmana tornarem a l'emblemàtica plaça Independència per gaudir del maridatge del vi de l’Empordà i de la gastronomia gironina, un duet que fa xalar’.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els organitzadors esperen recuperar les reeixides xifres de participació d’abans de la pandèmia amb més de 10.000 participants i 50.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que converteixen Tocs de Vi en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines. 

Compra d'entrades
Les entrades pels tastos en espais singulars es poden adquirir al web de la DO Empordà: www.doemporda.cat Els tiquets per a la fira s’han de comprar en el mateix espai.

Descarrega't el tríptic amb tota la programació

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal