La Festa de la Verema de la DO Empordà tindrà lloc el 26 d'agost a Palau-saverdera

07/08/2023

Com és tradicional en aquesta època, el Consell Regulador de la denominació empordanesa organitza la tradicional ‘Festa de la Verema’. Enguany, Palau-Saverdera ha estat el municipi escollit per acollir aquesta festivitat que se celebrarà el 26 d'agost.

Els actes, que tindran lloc a la Font Mallola, s'iniciaran a les 18.30 h amb la 'Benvinguda a la Festa de la Verema' a càrrec de la companyia Teatralitzat. A continuació tindrà lloc el pregó de la festa a càrrec del filòleg i escriptor José Luis Bartolomé. Acabat el pregó, se celebrarà el moment més esperat de la festa amb la premsada del nou most, que comptarà amb la participació de nens i nenes del municipi i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà, amb i l'acompanyament de la companyia Teatralitzat.

Posteriorment, hi haurà els parlaments de la presidenta de la DO Empordà, Carme Casacuberta, i de l'alcalde de Palau-saverdera, Miquel Serra. L'activitat es tancarà amb un tast de vins del celler Mas Romeu amenitzat amb l'actuació musical de l'Aula de Música del municipi.

La festa de la verema està organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, amb la col·laboració del celler Mas Romeu i l’Ajuntament de Palau-savardera. 

Activitats paral·leles 
El mateix dia 26 d'agost, a partir de les 11.00 h, el celler Mas Romeu programa una jornada de portes obertes a les seves instal·lacions. Les places són limitades i cal inscriure's prèviament a info@cellermasromeu.cat. Una altra de les activitats paral·leles de la Festa de la Verema tindrà lloc l'endemà, el diumenge 27 d'agost, amb una ruta per conèixer les construccions de pedra seca a l'entorn de Palau-saverdera organitzada per l'Associació Excursionista Balcó de l'Empordà. La proposta finalitzarà al celler Mas Romeu amb un tast de vins. Les places són limitades i cal inscriure's prèviament a aebalcoemporda@gmail.com.

Totes les activitats del programa de la 'Festa de la Verama' són gratuïtes. 

Veremes populars a l'agost i el setembre
Al llarg del mes de setembre, diversos cellers de la denominació organitzen activitats que permeten als visitants gaudir activament de la verema. Els cellers La Vinyeta, Empordàlia, Espelt Viticultors i Brugarol conviden els visitants a convertir-se en veremadors amb propostes que inclouen collir el raïm i premsar-lo com es feia antigament. La majoria d’aquestes activitats inclouen també esmorzar amb productes de proximitat i tast de vins.

Tríptic amb tota la programació

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal