La DO Empordà inaugura el cicle 'Biblioteques amb DO'

07/01/2013
La DO Empordà i cinc biblioteques empordaneses (Figueres, Palamós, Palafrugell, Calonge i Castell-Platja d'Aro) inauguren aquest mes de gener el cicle "Biblioteques amb DO", que es celebrarà durant tot l'any a les diferents DO catalanes amb la participació de 25 centres públics. Al llarg de tot l’any 2013, el maridatge entre lletres i vins situarà 25 biblioteques públiques que s’aniran rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d’origen, amb l’organització  d’activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta,  exposicions, etc.

La DO Empordà i les biblioteques de la zona són les encarregades d'obrir aquest mes de gener el programa anual. Entre altres propostes, la biblioteca de Figueres organitza divendres vinent, dia 11, la presentació del darrer llibre 'L’últim abat', de Martí Gironell, amb la participació d'Eduard Puig i Vayreda, doctor en enologia; Joan Manuel Soldevilla, escriptor i Anna Espelt, enòloga. L'acte comptarà amb degustació d’un vi  DO Empordà d’Espelt Viticultors. 

Al Baix Empordà, la biblioteca de Palafrugell organitza aquest dijous dia 10 el col·loqui 'El paisatge del vi a l’Empordà',  a càrrec de Joan Nogué,  director de l’Observatori del Paisatge; Marta  Arenas, enòloga, dinamitzadora d’enoturisme i  propietària del celler Can Sais de Vall-llobrega;  Jordi Grau, propietari de l’empresa Vins i Licors  Grau de Palafrugell; i Oriol Granyer, tècnic del  Consorci de les Gavarres. Finalitzat el col·loqui  es projectarà el documental Un mar de vinyes,  realitzat per la productora del Baix Empordà Vídeo Play Serveis. 

A Calonge, del 7 al 12 de gener té lloc exposició «Elaboració del Vi de Pagès», en col·laboració amb la Fundació  Remença XXI o el divendres 18 es celebrarà una lectura de poemes sobre el vi a càrrec de Josep Pedrals,  amb tast de vins dels cellers DO Empordà amb 
l’enòloga Núria Lúcia. A Palamós, aquest divendres, tindrà lloc un Tast de Glosa i Vi, és a dir,  recital de cançó improvisada amb degustació de vins del Celler Bell-lloc de Palamós. A càrrec dels glosadors Mireia Mena i Ferriol Macip, i del músic  David Mestre, de l’Associació Cor de Carxofa. Finalment, a la biblioteca de Castell-Platja d'Aro, el dia 25 d'aquest mes es celebrarà un tast de vins de la DO  Empordà a càrrec de Núria Lúcia, enòloga.

Podeu consultar aquí tot el programa del cicle
Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal