El Vívid celebra a l’abril la seva onzena edició amb una programació especial per posar en valor el paper de les dones del vi de l’Empordà

08/03/2024

Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid s’ha consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme actualment a Catalunya. 

Cada any, el Vívid registra la participació d’una mitjana de 2.000 assistents, procedents principalment de les comarques gironines (66 %), però també de Barcelona (34 %). La mitjana d’ocupació se situa en el 80 %. Una de les dades que posa de manifest la bona acollida que té el Vívid entre els afeccionats al vi catalans és l’elevat nivell de satisfacció del públic assistent, ja que més del 95 % dels usuaris fa una valoració «molt bona» o «bona» de la seva participació al festival. El festival, a més, s’ha convertit també en un laboratori d’idees i d’innovació en aquest camp que han ajudat a diversificar l’oferta enoturística de l’Empordà, una de les més genuïnes del país. 

El festival de l’enoturisme a Catalunya oferirà una seixantena d’activitats durant el mes d’abril a la Costa Brava amb un total de 2.700 entrades. La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el portal oficial https://vivid.costabrava.org/ i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials. La programació d’activitats es divideix en vuit categories: dones del vi, tastos singulars, maridatges per perdre els sentits, esmorzars entre vinyes, experiències vil·lennials, rutes de vi i natura, melodies de vi, i activitats familiars.
 

Dones del vi
El Vívid programa aquest any diverses activitats per posar en valor la contribució de les dones del vi de l’Empordà. El festival s’inaugura a Capmany amb el tast 10 dones 10 que permetrà conèixer amb profunditat una desena de vins elaborats per enòlogues empordaneses. Una altra de les propostes d’aquest àmbit tindrà lloc a l’Auditori Caputxins de Figueres amb el concert de la cantant Sara Roy maridat amb vins elaborats per dones de l’Empordà o la sessió entre vinyes i monuments megalítics, a Mas Marès, per conèixer i activar els punts energètics de la dona mitjançant el moviment i la dansa.


Tastos singulars

La programació del Vívid inclou tastos excepcionals que només tenen lloc durant el festival enoturístic de l’Empordà. Un dels tastos més singulars tindrà lloc a Figueres a càrrec de la sommelier Laura Masramon que proposa l’activitat ‘Vi i Dalí, una experiència enogastronòmica que té lloc a la casa familiar familiar Mas Roger, on el geni empordanès va viure des dels 8 anys i fins que va marxar amb Gala a París. Al Monestir de Sant Pere de Rodes, s’ha programat un tast a cegues i teatralitzat que serà guiat per tres personatges històrics. Sk Kayak ofereix un tast de vins molt especial per poder descobrir els vins de la Ruta del Vi DO Empordà través del joc de taula ‘Gamifitast’ que es pot completar amb un guiatge enoturístic en caiac. I, dins d’aquest àmbit, els cellers Vinyes d’Olivardots i Mas Llunes programen tastos exclusius per tastar deu anyades del seus vins Blanc de Gresa i Rhodes, respectivament.


Maridatges per perdre els sentits 

El Vívid programa activitats que mariden els vins de l’Empordà amb altres productes del territori, per descobrir sabors i textures en perfecte equilibri. Al celler Pere Guardiola, de Capmany,  proposen maridar els seus monovarietals amb productes del segell alimentari Girona Excel·lent, com foie, anxoves o formatges. La xef Iolanda Bustos i el celler Mas Oller, de Torrent, han programat un passeig per conèixer les flors i plantes que creixen entre vinyes per després incorporar-les a tastets gastronòmics maridats amb els vins del celler. A Calonge, la bodega gastronòmica El Tap Blau proposa maridar una acurada selecció de formatges de proximitat amb els vins del celler Viniric.


Esmorzars de forquilla entre vinyes

És una de les activitats més esperades de cada edició del Vívid i una de les més consolidades. Durant els caps de setmana del mes d’abril, enòlegs de la Ruta del Vi DO Empordà i restauradors de la Cuina del Vent i de la Cuina de l’Empordanet uniran la seva creativitat per oferir una experiència enogastronòmica única que proposa un esmorzar entre vinyes maridats amb vins de l’Empordà, amb plats elaborats principalment amb productes de proximitat. Seran una quinzena d’esmorzars de forquilla en espais de gran bellesa.


Experiències Vil·lennials

Per segon any consecutiu, el festival de l’enoturisme programa activitats especialment pensades per a públic més jove.. Són propostes que mariden el vi, la gastronomia i la música en un ambient festiu i en entorns de gran bellesa, com un Brunch entre vinyes al nou celler Perelada, o l’activitat del celler Mas Geli que anima els usuaris del Vívid a buscar noves amistats amb l’activitat Speed dating, Speed tast, que proposa tastar cada vi amb companys o companyes de taula diferents.


Rutes de vi i natura

El festival permet gaudir dels paisatges vinícoles més bonics de l’Empordà i dels seus vins a través de les Rutes de vi i natura. Clos d’Agon i Glops d’història proposen un tast en ruta entre vinyes proscrites, amb un recorregut guiat de cinc quilòmetres per descobrir la història d'un territori vitícola únic amagat al cor de Calonge. L’Agrobodega El Parral, de Capmany, suggereix una experiència inèdita a l'Empordà amb una ruta en tren entre vinyes de cellers del municipi per tastar els seus vins a peu de vinya amb el guiatge dels seus enòlegs. A Colera, el celler Hugas de Batlle ofereix una ruta per la Vall de Molinàs per descobrir aquest bell paratge tot fent un tast de vins acompanyat d’un esmorzar de pa amb tomàquet i embotits. Per la seva banda, el Consell Regulador de la DO Empordà programa una ruta per l’Albera, un dels paisatges de més bellesa del rerepaís empordanès amb tast de quatre vins de frontera durant el recorregut.


Melodies de vi

Les experiències Melodies de vi proposen un viatge sensorial que marida els vins de l’Empordà amb diversos estils musicals. El celler Oliveda programa la proposta ‘El despertar de l’Albera’, amb un esmorzar i tast de vins maridat amb un concert de violí entre vinyes. A Calonge, el Restaurant Kubansky ofereix un maridatge de vins de l’Empordà amb els seus plats casolans i la música del pianista Jordi Campoy.


Activitats familiars

El Vívid també es pot viure en família. El celler Empordàlia obrirà durant unes hores el parc d'atraccions i vi del Festival Vívid  ‘Empordàlialand’, un espai màgic on els visitants podran retrocedir en ell temps a la infantesa per viure una jornada d'emocions i diversió. Atraccions, vi, diversió i... moltes altres sorpreses! A Mollet de Peralada, La Vinyeta programa una sortida ornitològica entre vinyes i oliveres per conèixer ocells d’aquest territori amb una proposta que finalitzarà amb un esmorzar amb productes i vins del mateix celler. En aquesta edició del Vívid, les famílies també podran gaudir d’una sessió de ‘Màgia i vi’ organitzada per la Taberna La Barberia de Palamós amb el Mag Daniel’s o de diverses rutes aptes per a tota mena de públics. 

Entrades a la venda
Les entrades per a aquesta edició del Vívid es posen adquirir al web del festival:  https://vivid.costabrava.org/

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal