
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració, l'hostaleria i el comerç vinícola, així com a premsa especialitzada. Els participants han pogut tastar en una mateixa tarda els vins d'una trentena de cellers de la denominació empordanesa.
L'elevada participació confirma l'interès del sector de la restauració, l'hostaleria i el comerç gironí per oferir als seus establiments els vins de l'Empordà. Amb aquesta jornada, la DO Empordà busca continuar enfortint la seva relació amb la restauració del territori i reforçar uns lligams que resulten imprescindibles per mantenir la seva presència als locals gastronòmics de la seva àrea de proximitat.
El mercat gironí concentra la meitat de les vendes anuals de la denominació amb el 50,4% de total, un percentatge que es manté estable en els darrers anys gràcies a la confiança i l'aposta pel vi de proximitat tant dels consumidors locals com pels sectors de la restauració, l'hostaleria i el comerç. Els cellers de la DO Empordà venen anualment uns sis milions d'ampolles.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...