
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria.
El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat la incorporació de la carinyena gris/roja al seu plec de condicions amb un tast magistral de carinyenes a càrrec del mestre Josep ‘Pitu’ Roca, sommelier del Celler de Can Roca. El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria.
La carinyena gris/roja és una varietat històrica de la denominació empordanesa que s’ha incorporat aquest estiu al plec de condicions de la DO Empordà i que se suma a les carinyenes blanca i negra que ja formaven part del llistat de varietats recomanades de la zona.
La denominació empordanesa és una àrea vinícola amb una riquesa varietal exclusiva, ja que és una de les poques zones que produeix totes les varietats de garnatxes i carinyenes. Avui en dia, les varietats autòctones representen més del 65% de totes les vinyes de la denominació d'origen. El percentatge de les varietats tradicionals no ha deixat de créixer en els últims anys gràcies a l'aposta decidida dels viticultors empordanesos per la garnatxa, la carinyena, el macabeu o el moscatell, amb l’objectiu final d’elaborar vins únics i amb personalitat que siguin un reflex de la zona on es produeixen.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...