Arrels del Vi es consolida en la seva IV edició amb una qualitat en els vins empordanesos que va en augment

13/05/2011
La fira vitivinícola professional Arrels del Vi  torna a celebrar-se a Sant Martí d'Empúries el 11 i 12 de juny. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari de "El Celler Petit" de Sant Martí d'Empúries, Arrels del Vi es consolida com a única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general, on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la DO Empordà d'alta qualitat en un entorn privilegiat.

Arrels del Vi es presenta en la seva IV edició com una fira ben arrelada a la terra empordanesa. Segons paraules de Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2 i director del tast a cegues dels vins guanyadors de la fira: "La qualitat dels vins de la DO Empordà millora any rere any, cada vegada ens resulta més difícil escollir el vi guanyador, aquesta edició la qualitat és encara millor que la passada, i ha estat renyidíssim!”

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta amb un total de 17 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma. Arrels del Vi suposa una oportunitat única de tastar en un espai privilegiat els millors vins de la DO Empordà i de comprar a preu de celler veritables joies de la vinicultura empordanesa, de vegades, difícils d'aconseguir en distribució tradicional. Aquest any, a més, es presentarà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits on es faran servir materials reciclats del món del vi.
Han confirmat la seva participació els següents elaboradors de la DO Empordà: Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terrer d'en Tassis, Vinyes dels Aspres, Mas Llunes, Celler Cooperatiu d'Espolla, Agrícola de Garriguella, Celler Brugarol i el convidat especial d'aquest any de la Catalunya Nord, Domaine Treloar.
Els guanyadors d'aquesta edició d'Arrels del Vi 2011 són:
  • Millor Vi Negre 2011: S'Alou 2007, Vinyes dels Aspres
  • Millor Vi Blanc 2011: Quinze Roures 2009, Espelt Viticultors
  • Millor Vi Dolç 2011: Garnatxa d'Empordà 2009, Celler Marià Pagès
Els guardonats han estat seleccionats a través d'un tast a cegues realitzat pel grup de Cata Pingarrons de l'Empordà i dirigit pel Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2.


Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal