La Guia de Vins de Catalunya puntua amb l'excel·lent un centenar de vins DO Empordà

09/12/2013
La Denominació d'Origen Empordà ha obtingut un nou reconeixement a la qualitat dels seus vins. La Guia de Vins de Catalunya 2014, que s'acaba de publicar, valora amb notes de 9 o superior un centenar dels 157 vins empordanesos recollits a la publicació. 

La DO Empordà obté bons resultats en tots els tipus de vi però són excepcionals en la valoració dels dolços empordanesos. La denominació obté de mitjana un 9,27 en la categoria de vi dolç, vermuts i vi ranci. Dels 22 vins empordanesos valorats en aquest apartat de la publicació, 21 obtenen una nota superior a 9. Així mateix destaca la valoració dels vins blancs que obtenen de mitjana un 9,25, mentre que els vins negres i rosats freguen el 9 amb 8,92 i 8,91 respectivament. 

Els cellers empordanesos també han estat protagonistes dels premis de la guia, amb tres dels nous guardons concedits. El celler Mas Llunes ha obtingut, amb un 9,66, el premi al Millor Vi Dolç de Catalunya amb 'Mas Llunes Garnatxa d'Empordà Solera', que ja va guanyar també el premi al Millor Vi de Catalunya en els recents premis Vinari. Un altre celler empordanès, Cellers d'en Guilla, s'ha endut, amb un 9,52, el premi al Millor Vi Rosat de Catalunya amb el seu 'Vinya del Metge', mentre que el celler Martí i Fabra ha estat distingit amb el Premi a la Trajectòria. 

La Guia de Vins de Catalunya, que enguany arriba a la sisena edició, inclou 1.500 referències amb una fitxa complerta de cada vi. La publicació, obra de Jordi Alcover i Silvia Naranjo, estrena nou disseny, noves icones i una estrcutura més funcional que, fins i tot, inclou propostes de maridatge per a cada vi. La guia ja es pot trobar a les llibreries de tot Catalunya i també està disponible per a dispositius mòbils Android i iOS. 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal