Els vins del celler Martín Faixó de Cadaqués, Cadac 2005 i Perafita negre 2007, han estat guardonats amb Medalla de Plata en el Concurs Mundial de Brussel·les 2011, celebrat enguany a Luxemburg. Per la família Martín Faixó, aquest reconeixement avala la feina feta durant aquests anys i motiva a tirar endavant.
Aquesta és la segona vegada que el celler participa en el prestigiós certamen, on hi participen més de set mil referències de vi provinents de 49 països. Un jurat format per sommeliers, compradors, importadors, periodistes i escriptors ha estat l’encarregat de dictaminar el veredicte. En total es van entregar un total de 2.145 medalles, on els vins de França van encapçalar el nombre de guardons amb 628 medalles, seguit de l’Estat espanyol, amb 436. El Concurs Mundial de Brussel·les es va crear el 1994 i s’ha fet un lloc en el rànquing de campionats a nivell mundial de tast.
Martín Faixó es va fundar ara fa onze anys, amb l’adquisició d’uns terrenys situats en ple cor del Parc Natural de Cap de Creus (Alt Empordà), essent el Mas Perafita la seu del celler i la masia que dóna nom als seus caldos. De les seves 11 hectàrees se n’elaboren els vins: Cadac, Perafita negre, Perafita blanc, Perafita rosat, Perafita garnatxa dolça i Perafita Moscatell. La qualitat dels vins del Celler Martín Faixó ha estat avalada per reconeguts sommeliers i es poden trobar a la carta de prestigiosos restaurants com el Bulli (Roses), el Celler de Can Roca (Girona), Ca l’Enric (la Vall de Bianya) i Ca l’Isidre (Barcelona).
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...