
Els vins del celler Martín Faixó de Cadaqués, Cadac 2005 i Perafita negre 2007, han estat guardonats amb Medalla de Plata en el Concurs Mundial de Brussel·les 2011, celebrat enguany a Luxemburg. Per la família Martín Faixó, aquest reconeixement avala la feina feta durant aquests anys i motiva a tirar endavant.
Aquesta és la segona vegada que el celler participa en el prestigiós certamen, on hi participen més de set mil referències de vi provinents de 49 països. Un jurat format per sommeliers, compradors, importadors, periodistes i escriptors ha estat l’encarregat de dictaminar el veredicte. En total es van entregar un total de 2.145 medalles, on els vins de França van encapçalar el nombre de guardons amb 628 medalles, seguit de l’Estat espanyol, amb 436. El Concurs Mundial de Brussel·les es va crear el 1994 i s’ha fet un lloc en el rànquing de campionats a nivell mundial de tast.
Martín Faixó es va fundar ara fa onze anys, amb l’adquisició d’uns terrenys situats en ple cor del Parc Natural de Cap de Creus (Alt Empordà), essent el Mas Perafita la seu del celler i la masia que dóna nom als seus caldos. De les seves 11 hectàrees se n’elaboren els vins: Cadac, Perafita negre, Perafita blanc, Perafita rosat, Perafita garnatxa dolça i Perafita Moscatell. La qualitat dels vins del Celler Martín Faixó ha estat avalada per reconeguts sommeliers i es poden trobar a la carta de prestigiosos restaurants com el Bulli (Roses), el Celler de Can Roca (Girona), Ca l’Enric (la Vall de Bianya) i Ca l’Isidre (Barcelona).
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...