El tastador de la Guia Peñín assegura que la collita 2013 de la DO Empordà serà millor que l'anterior

19/03/2014
El tastador de la Guia Peñín, Javier Luengo, està valorant a Figueres més de 200 referències de vins de la DO Empordà. En un breu contacte mantingut aquest matí amb els mitjans de comunicació, el tastador de la prestigiosa guia ha assegurat que la collita del 2013 "ha estat especialment fresca", el que s'ha traduït en uns vins "amb una acidesa molt marcada" que, en general, deixen "una sensació general més positiva" que els de la collita del 2012.
 
Luengo ha destacat que en "un any complicat" com ha estat el 2013 els viticultors i productors empordanesos "han sabut esperar" per aconseguir "un equilibri i una homogeneïtat" que no s'ha donat en altres denominacions. El tastador ha afegit que la DO Empordà "té un marge de creixement molt gran" i ha encoratjat els productors a apostar pels blancs d'alta gamma, sobretot a les grans marques de la denominació. 
 
La Guia Peñín 2014, que s'acaba de publicar, atorga la qualificació d'excel·lent a 41 vins empordanesos que obtenen 90 punts o més de nota de tast. Els excel·lents assolits en aquesta nova edició de la publicació confirmen la tendència a l'alça dels darrers anys -38 excel·lents el 2013 i 31 el 2012- i evidencien la millora qualitativa continuada dels vins de la DO Empordà.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal