Floresta i Terres Negres, vins escollits per commemorar el 30è aniversari de la Mostra del Vi de l’Empordà

25/06/2014

Un Floresta blanc de l'any 2013 del Celler Pere Guardiola i un Terres Negres del 2012 del Celler Espelt seran els vins commemoratius del 30è aniversari de la Mostra del Vi de l’Empordà que se celebrarà del 4 al 7 de setembre, a la Rambla de Figueres. Aquesta acció promocional forma part del programa de 30 accions que s'estan duent a terme per celebrar l'efemèride de la fira.

El concurs per escollir el millor vi de l'Empordà s'ha celebrat entre tots els cellers de la comarca que hi han volgut participar i ha estat organitzat per l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres i el Consell Regulador de la DO Empordà. Està previst que el consistori figuerenc compri 400 ampolles dels dos vins guanyadors.

A les bases del certamen s'establien dues categories diferents, vi blanc i vi negre criança, i s'hi han presentat 13 i 14 candidats, respectivament. Per tal d'escollir el guanyador s'ha realitzat un tast a cegues amb un jurat format pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, la directora de la càtedra de viticultura i enologia de la Universitat de Girona, Carme Coll, l'enòleg Jordi Viader, la tècnica de la DO Empordà Alícia Juher, i els sommeliers Roser Bronsoms, Laura Masramon, Agustí Ensesa, Toni Gata i Joan Manté.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, parla del tast a cegues com “d'una experiència de la qual s'aprén intensament i que, a més a més, si és  per escollir el millor blanc i el millor negre criança de la DO Empordà, és un plaer”. Toro considera que durant l'elecció es va produir un debat apassionant entre tot el jurat i que el sentiment majoritari era que “molts dels vins degustats eren magnífics”.

Satisfacció entre els guayados

L'enòloga del Celler Espelt, Anna Espelt, es mostra molt il·lusionada amb el guardó i recorda que “vam considerar encertat participar en aquest concurs per celebrar el 30è aniversari de la Mostra del Vi de Figueres”. A l'hora de qualificar el vi negre criança guanyador, un Terres Negres de l'anyada 2012, Espelt el defineix com “un clàssic exemple de vi terroir, un tipus de vi que et mostra molt bé les característiques de l'Empordà. A la boca és potent i saborós però, al mateix temps, molt agradable”.

D'altra banda, Jordi Pairó, copropietari Celler Pere Guardiola valora positivament aquest tipus de certàmens i quan parla de la família dels vins blancs Floresta afirma que són “el pal de paller de l'empresa”. Pairó en parla explicant que “es tracta d'un vi blanc jove, afruitat i amb una intensitat aromàtica alta”.

El concurs per escollir els vins commemoratius de la Mostra del Vi de l’Empordà és un dels 30 esdeveniments que s'han programat per celebrar el seu 30è aniversari. La mostra s'ha convertit en un referent dins el sector i, sense anar més lluny, durant l'edició de l'any 2013 s'hi van apropar 9.500 persones i es van vendre més de 5.500 tiquets degustació.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal