15.000 enoturistes visiten els cellers de la Ruta del Vi DO Empordà durant l'estiu

24/10/2014
Visites guiades a cellers amb degustació de vins; visites a cellers amb activitats com ara concerts, tallers o sopars; enocaiac; excursions en catamarà amb degustació de vins, i passejades en bicicleta per les vinyes són les activitats més demandades pels enoturistes procedents, en primer lloc de Catalunya, en segon lloc, de França, i en tercer lloc del Regne Unit i d’Holanda. 
 
El mes de juny, els cellers de la Ruta del Vi DO Empordà van rebre 2.668 visitants. Durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb la temporada alta turística a la Costa Brava i amb una oferta d’activitats més àmplia dels cellers, es va assolir la xifra de 8.086 enoturistes. Al mes de setembre, que és quan s’inicia la verema a la major part dels cellers del territori, la xifra va ser de 3.940 visitants. Nombrosos cellers oferien als visitants activitats com ara participar a la verema i en el procés manual de recollida de raïm i premsa. La xifra no inclou els visitants que únicament compren a la botiga. 
 
Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat «per primera vegada, arran de la creació de la Ruta del Vi DO Empordà, coneixem els visitants que els cellers empordanesos associats a aquesta Ruta reben a les seves instal·lacions. Aquestes dades ens serviran per analitzar el sector i impulsar plans de dinamització, promoció i comercialització per seguir-lo potenciant turísticament». 
 
La Ruta del Vi DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme, va néixer al setembre de 2012 i està integrada pel Consell Regulador de la DO Empordà, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, 21 ajuntaments i oficines de turisme i 66 empreses enoturístiques entre les quals 25 cellers, 10 establiments hotelers, 11 restaurants, 2 establiments especialitzats en vi, 1 empresa de servei de tast, 7 empreses d’activitats, 4 museus, 2 centres de tractament de vinoteràpia, 3 centrals de reserves i 1 empresa de transport. 
 
A finals del passat mes de setembre, la Ruta del Vi DO Empordà es va incorporar a la marca Rutas del Vino de España, gestionada per l’ ACEVIN, i ha passat a obtenir beneficis per promocionar-se, comercialitzar-se i projectar-se internacionalment. 
 
Per obtenir més informació sobre la Ruta del Vi DO Empordà podeu consultar el web www.rutadelvidoemporda.org.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal