
El divendres 13 de febrer de 2015 s’inicia la tercera edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats”, duta a terme en les dues edicions anteriors entre els restaurants del col·lectiu gastronòmic empordanès Cuina de l’Empordanet i els cellers participants membres de la DO Empordà, i que enguany incorpora 10 restaurants del col·lectiu la Cuina del Vent de l’Alt Empordà.
La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Cada divendres del 13 de febrer al 29 de maig _exceptuant divendres sant_ es duran a terme aquests sopars fonamentats en uns menús elaborats pels restaurants que aniran maridats a cada sopar amb els vins d’un celler de la DO Empordà, la millor combinació amb cada plat del menú. Es duran a terme un total de 28 sopars i els preus oscil·laran entre els 30 i els 50 euros (IVA inclòs). Les reserves es podran fer directament a cada restaurant. Consulteu el calendari.
La campanya té com a objectius consolidar i enfortir la relació entre cellers i restaurants, així com crear un vincle entre els dos col·lectius gastronòmics que fonamenten la riquesa de la marca Empordà en el seu conjunt; donar a conèixer encara més la cuina i els vins empordanesos; i fer-ho en una època de l’any amb poc moviment turístic i gastronòmic i poques activitats, cercant així la mobilització dels públics locals i nacionals. El primer sopar maridat, es durà a terme el divendres 13 de febrer al restaurant Roser 2 de l’Escala, que oferirà un menú maridat amb els vins del celler Vinyes d’Olivardots de Capmany.
Les etiquetes per les mencions i els comentaris dels usuaris que participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...