El divendres 13 de febrer de 2015 s’inicia la tercera edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats”, duta a terme en les dues edicions anteriors entre els restaurants del col·lectiu gastronòmic empordanès Cuina de l’Empordanet i els cellers participants membres de la DO Empordà, i que enguany incorpora 10 restaurants del col·lectiu la Cuina del Vent de l’Alt Empordà.
La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Cada divendres del 13 de febrer al 29 de maig _exceptuant divendres sant_ es duran a terme aquests sopars fonamentats en uns menús elaborats pels restaurants que aniran maridats a cada sopar amb els vins d’un celler de la DO Empordà, la millor combinació amb cada plat del menú. Es duran a terme un total de 28 sopars i els preus oscil·laran entre els 30 i els 50 euros (IVA inclòs). Les reserves es podran fer directament a cada restaurant. Consulteu el calendari.
La campanya té com a objectius consolidar i enfortir la relació entre cellers i restaurants, així com crear un vincle entre els dos col·lectius gastronòmics que fonamenten la riquesa de la marca Empordà en el seu conjunt; donar a conèixer encara més la cuina i els vins empordanesos; i fer-ho en una època de l’any amb poc moviment turístic i gastronòmic i poques activitats, cercant així la mobilització dels públics locals i nacionals. El primer sopar maridat, es durà a terme el divendres 13 de febrer al restaurant Roser 2 de l’Escala, que oferirà un menú maridat amb els vins del celler Vinyes d’Olivardots de Capmany.
Les etiquetes per les mencions i els comentaris dels usuaris que participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza el concurs 'La força de la Tramuntana' a través del seu compte d'Instagram. Busquem...
El Singulars de Vinyes Velles, de Mas Llunes; és escollit millor carinyena blanca, el Vinya del Metge, de Cellers d’en Guilla, com a millor...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà de caràcter històric, arquitectònic,...
El Consell Regulador de la DO Empordà posa en marxa una nova iniciativa per oferir als seguidors de les seves xarxes socials una proposta lúdica...
Un vi del Celler Mas Llunes, el Finca Butarós 2014, ha estat escollit el millor vi català de l'any i s'ha endut el Gran Vinari d'Or al...
Els vins de la DO Empordà han assolit uns resultats històrics en la darrera edició dels Premis Decanter. Un total de divuit vins...
Els cellers empordanesos han començat aquests darrers dies una verema atípica amb l’estricta aplicació de protocols de seguretat sanitària a...
Els excel·lents s’han triplicat en els últims deu anys, passant dels 31 assolits el 2012 als 104 de l’edició 2021 de la guia Els vins més...
Els vins de la DO Empordà han obtingut un total de 14 medalles Gran Or i 10 medalles d'or al XXIV CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA...
La denominació empordanesa acull aquest estiu una gran varietat de propostes per gaudir de l'enoturisme de forma segura. Música entre vinyes,...