'Tocs de Vi de l’Empordà a Girona' es consolida com un dels grans esdeveniments gastronòmics gironins

07/06/2016

La fira Tocs de Vi de l'Empordà a Girona, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la plaça de la Independència, s’ha consolidat com un dels grans esdeveniments gastronòmics de les comarques gironines, tant pel nombre d’assistents com per les degustacions servides. La fira ha mantingut les dades d’assistència de l’any passat, malgrat el mal temps que ha restat públic, sobretot la tarda de dissabte. Des de divendres i fins ahir diumenge, la fira ha superat els 10.000 visitants i les 50.000 degustacions servides entre vins de la DO Empordà i les tapes dels restaurants de la plaça de la Independència.
 
En només quatre edicions, la fira ha consolidat un reeixit model de maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Enguany, hi han participat una tretzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors.
 
Com a novetat d'aquest any es destaca la bona acollida dels tastos en espais singulars. Més de 200 persones han participat en l’onzena de tastos de vins DO Empordà en espais i edificis singulars de Girona. Els tastos han tingut lloc en espais emblemàtics de la ciutat com són  la muralla, els jardins dels Alemanys, la Casa Masó, el Museu d’Història de Girona o el Museu d’Història dels Jueus, entre altres. Aquesta proposta, que s’organitzava per primera vegada com a activitat paral·lela a la fira, ha tingut molt bona acollida i ha registrat una ocupació mitjana de més del 80%. Alguns dels tastos, com el de la muralla o els de la Casa Masó, van esgotar les entrades. El més nombrós va ser el celebrat al pati del Museu dels Jueus, amb una quarantena de participants. Davant els bons resultats de la iniciativa, els tastos en espais singulars es mantindran en futures edicions de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona. Segons una enquesta telemàtica realitzada entre el públic, un 91% valora l’activitat com a ‘Molt bona’ i un 9% com a ‘Bona’. Cap dels assistents la valora com a ‘Normal’ o ‘Dolenta’.
 
Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal