La DO Empordà ja elabora vins 'excepcionals', segons la Guia Peñín

10/10/2016

Mantenint la tendència dels últims anys, els cellers de la Denominació d'Origen Empordà han tornat a assolir els seus millors resultats en la nova edició de la Guia Peñín. En la publicació corresponent al 2017, un vi de la DO Empordà ha aconseguit per primera vegada situar-se a la selecta llista de vins excepcionals de la guia, aquells que aconsegueixen la màxima puntuació, de 95 a 100 punts. El vi 'excepcional' de la DO Empordà és el Finca Garbet 2009, del celler Peralada, un vi negre de criança que obté 95 punts.

En la mateixa publicació, un total de 87 de vins empordanesos assoleixen l'excel·lent (entre 90 i 94 punts). Aquesta xifra representa un notable increment respecte els 68 excel·lents assolits per vins empordanesos en l'edició vigent del 2016 i dobla els 43 del 2015. I aquest augment encara és més evident si es compara amb les notes d'ara fa una dècada quan només un vi empordanès arribava als 90 punts a la Guia Peñín del 2005.

Els vins més ben puntuats

Després del Finca Garbet 2009, amb 95 punts, els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts i són: el vi dolç INO, del celler Masia Serra, i el vi negre Aires de Garbet 2013, del celler Peralada. Amb 93 punts, hi ha una quinzena de vins, el triple que a la Guia Peñín 2016.

Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la denominació, acaparen la majoria d'excel·lents a la Guia Peñín del 2017, amb 47 dels 87. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 27 excel·lents, i els dolços, amb 11 excel·lents.  El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada amb 17 vins, seguit del Celler Cooperatiu d'Espolla, amb 8 vins amb aquesta nota. La Guia Peñín valora els vins de 31 cellers DO Empordà, 25 dels quals aconsegueixen situar un o més vins a la categoria d'excel·lent.

Un rosat de l'Empordà, finalista del premi Vi Revelació

Els autors de la Guia Peñín també han escollit un vi de la DO Empordà com un dels quatre finalistes del premi Vi Revelació d'aquesta edició. Es tracta del rosat L'Escumador 2014, del Celler Cooperatiu d'Espolla, que obté 93 punts. A finals d'aquest mes, durant el Saló dels Millors Vins d'Espanya, es donarà a conèixer el guanyador del premi entre els quatre finalistes.  

Llista de vins DO Empordà més ben puntuats

95 punts

Peralada Finca Garbet (negre) Celler Peralada.


94 punts

Ino Masia Serra (vi dolç) Celler Masia Serra

Peralada Aires de Garbet 2013 (negre) Celler Peralada.


93 punts

Castell de Peralada Ex Ex 2011 (negre) Celler Peralada..

Castell de Peralada Garnatxa de l'Empordà 12 anys (vi dolç) Celler Peralada.

Peralada Finca Garbet 2011 (negre) Celler Peralada.

Peralada Finca Malaveïna 2013 (negre) Celler Peralada.

Peralada Gran Clustro 2011 (negre) Celler Peralada.

Sol i Serena Garnatxa d'Empordà (vi dolç) Celler Cooperatiu d'Espolla

L'Escumador - Vins de Postal (rosat) Celler Cooperatiu d'Espolla

Dolç de Gerisena 2005 (vi dolç) Celler Gerisena

Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l'Empordà  (vi dolç) Celler Martí Fabra

Sol i Serena de Damigiana (vi dolç) Cellers d'en Guilla

Espelt Comabruna 2013 (negre) Espelt Viticultors

Singulars Garnatxa Roja 2014 (blanc) Celler Mas Llunes

Mas Oller Plus 2013 (negre) Celler Mas Oller

Camí de Cormes 2010 (negre) Celler Roig Parals

VD'O 6.13 2013 (blanc) Vinyes d'Olivardots

Bac de les Ginesteres (vi dolç) Vinyes dels Aspres

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n’acceptes l’ús. Més informació
ACCEPTAR
Click Me For A Modal