Els vins DO Empordà en l'epicentre vinícola americà

08/11/2016

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de novembre, la DO Empordà ha viscut una de les accions promocionals més extraordinàries dels darrers temps en participar com a denominació convidada en la 49a Convenció Anual de l’American Wine Society (AWS). Aquesta és una organització sense ànim de lucre dedicada a la divulgació de la cultura del vi i que aplega més de 5.000 socis amants del vi, prescriptors i elaboradors nordamericans. Aquesta edició s’ha portat a terme a Costa Mesa (Califòrnia) i ha congregat més de 500 associats d’arreu d’EUA, entre els quals algunes de les primeres espases del món del vi americà i mundial. 

Amb un auditori ple a vessar, Dani Martínez, sommelier del Celler de Can Roca i millor sommelier català de l’any, ha presentat la DO Empordà i els vins que després han acompanyat en exclusiva el dinar principal de la convenció. L’acceptació d'aquesta iniciativa promoguda pel Consell Regulador de la DO Empordà ha estat molt bona. Josep Serra, president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà, destaca les felicitacions rebudes per part del públic assistent així com de grans prescriptors americans, com Paul Wagner o els propis responsables de l’AWS. Segons Josep Serra, la sorpresa ha estat màxima quan Peter Mondavi Jr, fill d’una reputada nissaga californiana, s’ha apropat per lloar la gran qualitat dels vins tastats. 

La DO Empordà també ha participat en el Gran Tast, una mostra d’unes 60 regions destacades d’arreu del món obert als membres de l’AWS i alguns grans entesos, com Patrick Farrell, prestigiós Master of Wine. Entre les dues accions, s’ha pogut tastar una representació d’una quinzena de vins empordanesos, la majoria elaborats amb les varietats tradicionals: garnatxa i carinyena. 

La DO Empordà va ser convidada a aquesta convenció arran d’un tast fet el passat mes de juny a Nova York, dins el marc d’actes que es van fer entorn l'elecció del millor restaurant del món. En aquest tast, organitzat per al Patronat de Turisme de Costa Brava Girona, van participar responsables de l’AWS, que van quedar sorpresos amb el potencial de la DO Empordà. Josep Serra afirma que “els vins de l’Empordà són encara poc coneguts en el món i això brinda una excel·lent oportunitat per a posicionar-los en el lloc que es mereixen; estem disposats a perseverar en aquesta línia”.

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal