
L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat 'meravellat' per la 'lluminositat' i 'frescor' dels vins blancs i la "fantàstica" estructura dels negres
"Ha estat la primera vegada que visitava l'Empordà i ja tinc ganes de tornar-hi per tastar més vins". Aquesta era la reflexió del reconegut l'escriptor i periodista especialitzat en vins, Andrew Jefford, tot just finalitzada la primera visita que ha realitzat al llarg d'aquesta setmana a la denominació empordanesa.
Convidat pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of wine -màxima categoria en el món dels sommeliers i prescriptors de vi- ha conegut diversos cellers de la denominació i ha tastat més d'una setantena de vins de la mà dels seus enòlegs, principalment de varietats tradicionals: garnatxa negra, blanca i roja, carinyena blanca i negra; malvasia, macabeu, momastrell i picapoll. "Jo no sabia que era l'Empordà i he descobert i entès que és una regió diferent respecte altres denominacions de Catalunya i d'Espanya. He trobat aspectes molt singulars veritablement interessants", ha remarcat l'escriptor que s'ha mostrat gratament sorprès per la singularitat de la garnatxa i la carinyena empordanesa.
D'entre els vins tastats, n'ha destacat especialment els blancs per la seva "luminositat i frescor, amb un equilibri natural que és apassionant". Sobre els negres, n'ha remarcat la seva "fantàstica estructura" i ha afegit que són "molt saborosos" i que mariden "a la perfecció" amb multitud de plats i són un complement ideal de la gastronomia. L'escriptor també ha mostrat el seu entusiame pel descobriment dels vins empordanesos. "Realment ha estat una descoberta i tinc moltes ganes de saber molt més de l'Empordà", ha afegit
A banda de les visites a cellers, l'escriptor també va dirigir un tast per a professionals. Es van tastar vins de tot el món i es van descobrir algunes pistes perque denominacions petites i exclusives com l’Empordà arribin a transcendir internacionalment. L'activitat va tenir lloc al celler Terra Remota amb les places esgotades.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...