L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat 'meravellat' per la 'lluminositat' i 'frescor' dels vins blancs i la "fantàstica" estructura dels negres
"Ha estat la primera vegada que visitava l'Empordà i ja tinc ganes de tornar-hi per tastar més vins". Aquesta era la reflexió del reconegut l'escriptor i periodista especialitzat en vins, Andrew Jefford, tot just finalitzada la primera visita que ha realitzat al llarg d'aquesta setmana a la denominació empordanesa.
Convidat pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of wine -màxima categoria en el món dels sommeliers i prescriptors de vi- ha conegut diversos cellers de la denominació i ha tastat més d'una setantena de vins de la mà dels seus enòlegs, principalment de varietats tradicionals: garnatxa negra, blanca i roja, carinyena blanca i negra; malvasia, macabeu, momastrell i picapoll. "Jo no sabia que era l'Empordà i he descobert i entès que és una regió diferent respecte altres denominacions de Catalunya i d'Espanya. He trobat aspectes molt singulars veritablement interessants", ha remarcat l'escriptor que s'ha mostrat gratament sorprès per la singularitat de la garnatxa i la carinyena empordanesa.
D'entre els vins tastats, n'ha destacat especialment els blancs per la seva "luminositat i frescor, amb un equilibri natural que és apassionant". Sobre els negres, n'ha remarcat la seva "fantàstica estructura" i ha afegit que són "molt saborosos" i que mariden "a la perfecció" amb multitud de plats i són un complement ideal de la gastronomia. L'escriptor també ha mostrat el seu entusiame pel descobriment dels vins empordanesos. "Realment ha estat una descoberta i tinc moltes ganes de saber molt més de l'Empordà", ha afegit
A banda de les visites a cellers, l'escriptor també va dirigir un tast per a professionals. Es van tastar vins de tot el món i es van descobrir algunes pistes perque denominacions petites i exclusives com l’Empordà arribin a transcendir internacionalment. L'activitat va tenir lloc al celler Terra Remota amb les places esgotades.
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...