La periodista japonesa Yoshiko Akehi queda 'fascinada' amb les varietats autòctones de l'Empordà

06/11/2018

La periodista, investigadora del mon del vi i escriptora japonesa, Yoshiko Akehi, ha quedat 'fascinada'  amb les varietats autòctones de la DO Empordà, durant la visita que ha realitzat per conèixer els vins i els cellers empordanesos. "Les varietats autòctones són fascinants, sobretot la carinyena blanca i la garnatxa roja, que són poc conegudes però els seus vins són singulars i de gran qualitat', ha explicat després de la seva visita. 

Yoshiko Akehi és una de les ambaixadores més importants de vins espanyols al Japó i és organitzadora del tast de la Guia Peñín al país nipó. Convidada pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'experta vinícola ha visitat les vinyes de diversos cellers, com Mas Estela, Cooperativa d’Espolla, Cellers d'en Guilla, Vinyes d'Olivardots, Empordàlia o Espelt, i ha tastat els vins d'una vintena d'elaboradors empordanesos. Com a conclusió de la seva estada, la periodista ha assegurat que "l'Empordà té unes grans possibilitats de ser una zona vinícola molt atractiva pels amants i entesos del vi per la peculiaritat i qualitat dels seus vins".

Varietat de sòls

Akehi també s'ha mostrat gratament sorpresa per la varietat de sòls "que és molt atractiva en una zona petita ja que permet als cellers elaborar vins amb les mateixes varietats en terrenys diferents". La Tramuntana és el tret climàtic que més ha cridat l'atenció de la periodista japonesa que ho considera una avantatge pel cultiu de vins ecològics. En les conclusions sobre la seva estada, també destaca els vins elaborats a sol i serena amb damajoanes que va trobar 'molt interessants", fruit de la tradició de les diverses zones de la DO Empordà.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal