La periodista, investigadora del mon del vi i escriptora japonesa, Yoshiko Akehi, ha quedat 'fascinada' amb les varietats autòctones de la DO Empordà, durant la visita que ha realitzat per conèixer els vins i els cellers empordanesos. "Les varietats autòctones són fascinants, sobretot la carinyena blanca i la garnatxa roja, que són poc conegudes però els seus vins són singulars i de gran qualitat', ha explicat després de la seva visita.
Yoshiko Akehi és una de les ambaixadores més importants de vins espanyols al Japó i és organitzadora del tast de la Guia Peñín al país nipó. Convidada pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'experta vinícola ha visitat les vinyes de diversos cellers, com Mas Estela, Cooperativa d’Espolla, Cellers d'en Guilla, Vinyes d'Olivardots, Empordàlia o Espelt, i ha tastat els vins d'una vintena d'elaboradors empordanesos. Com a conclusió de la seva estada, la periodista ha assegurat que "l'Empordà té unes grans possibilitats de ser una zona vinícola molt atractiva pels amants i entesos del vi per la peculiaritat i qualitat dels seus vins".
Varietat de sòls
Akehi també s'ha mostrat gratament sorpresa per la varietat de sòls "que és molt atractiva en una zona petita ja que permet als cellers elaborar vins amb les mateixes varietats en terrenys diferents". La Tramuntana és el tret climàtic que més ha cridat l'atenció de la periodista japonesa que ho considera una avantatge pel cultiu de vins ecològics. En les conclusions sobre la seva estada, també destaca els vins elaborats a sol i serena amb damajoanes que va trobar 'molt interessants", fruit de la tradició de les diverses zones de la DO Empordà.
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...
Com és tradicional en aquesta època, el Consell Regulador de la denominació empordanesa organitza la tradicional ‘Festa de la Verema’....