La periodista, investigadora del mon del vi i escriptora japonesa, Yoshiko Akehi, ha quedat 'fascinada' amb les varietats autòctones de la DO Empordà, durant la visita que ha realitzat per conèixer els vins i els cellers empordanesos. "Les varietats autòctones són fascinants, sobretot la carinyena blanca i la garnatxa roja, que són poc conegudes però els seus vins són singulars i de gran qualitat', ha explicat després de la seva visita.
Yoshiko Akehi és una de les ambaixadores més importants de vins espanyols al Japó i és organitzadora del tast de la Guia Peñín al país nipó. Convidada pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'experta vinícola ha visitat les vinyes de diversos cellers, com Mas Estela, Cooperativa d’Espolla, Cellers d'en Guilla, Vinyes d'Olivardots, Empordàlia o Espelt, i ha tastat els vins d'una vintena d'elaboradors empordanesos. Com a conclusió de la seva estada, la periodista ha assegurat que "l'Empordà té unes grans possibilitats de ser una zona vinícola molt atractiva pels amants i entesos del vi per la peculiaritat i qualitat dels seus vins".
Varietat de sòls
Akehi també s'ha mostrat gratament sorpresa per la varietat de sòls "que és molt atractiva en una zona petita ja que permet als cellers elaborar vins amb les mateixes varietats en terrenys diferents". La Tramuntana és el tret climàtic que més ha cridat l'atenció de la periodista japonesa que ho considera una avantatge pel cultiu de vins ecològics. En les conclusions sobre la seva estada, també destaca els vins elaborats a sol i serena amb damajoanes que va trobar 'molt interessants", fruit de la tradició de les diverses zones de la DO Empordà.
Els cellers empordanesos han començat aquesta setmana la campanya d’enguany, que s’ha avançat uns deu dies respecte a les dates habituals...
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza la primera edició dels 'Rosats de lluna plena' que tindrà lloc aquest divendres 15 de...
Del 21 al 27 de juny, els tastos tindran lloc a l'antiga presó, al convent dels Caputxins o el terrat de l'Ajuntament de Figueres El...
La fira suposa una oportunitat única per tastar, en degustació oberta i copa Riedel, més de 100 referències dels excel·lents vins empordanesos...
Catorze dels quinze tastos ja han esgotat les places i només queden 6 entrades pel tast a la botiga Zeppelin En poc més de 48 hores, les...
Les activitats tindran lloc del 24 al 29 de maig amb la participació d'una dotzena de cellers empordanesos i una desena de restaurants de la...
Els cellers empordanesos van comercialitzar 5,8 milions d’ampolles l’any passat davant les 4,5 milions del 2020 i les 5,9 milions del...
La sommelier Audrey Doré drigirà el tast 'Viatge a l'Empordà a través dels sòls i les varietats tradicionals' Una quinzena de...
Com participar en el sorteig? 1. Segueix a DO Emporda (@do_emporda), organitzadors del sorteig i @embassat 2. Fer like a aquest post 3....
Esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en espais singulars com monestirs i fortificacions, rutes maridades entre vinyes i una plantada popular...