El tastador de la prestigiosa publicació ha visitat la denominació aquests dies per valorar 220 vins empordanesos
Les puntuacions, que es donaran a conèixer properament, seran els millors resultats aconseguits pels cellers de l’Empordà
En cinc anys, s’ha doblat el nombre de vins de l’Empordà que assoleixen l’excel·lència
Els cellers empordanesos assoliran els seus millors resultats a la propera edició de la Guia Peñín del 2020. El tastador de la publicació, Alberto Ruffini, ha visitat aquests dies la DO Empordà i ha valorat un total de 220 vins. D’aquests, més d’una norantena assoliran l’excel·lent, segons ha avançat el tastador que ha remarcat l’alt nivell de qualitat dels vins empordanesos. De tots els vins tastats més d'un 40% aconsegueix 90 o més punts.
Aquesta serà la primera vegada a la història que els cellers de la DO Empordà superin els noranta vins amb aquesta qualificació. Durant els darrers cinc anys, el nombre de vins excel·lents s’ha doblat respecte als quaranta-tres de l’edició 2015, amb un augment sostingut en el temps que posa de manifest la constant millora qualitativa dels vins de la denominació de l’Empordà.
Segons el tastador, a l’anyada del 2018 els negres i rosats elaborats amb lledoner negre i roig mantenen el seu perfil aromàtic i afruitat, mentre que els vins blancs joves són més equilibrats que en anys anteriors, amb matisos més frescos i major acidesa.
En la seva valoració, el tastador també destaca els vins negres de les collites dels anys 2015 i 2016 que són els que obtenen puntuacions més altes. Així mateix remarca l’aposta dels elaboradors per les varietats autòctones i l’esforç per aconseguir els millors resultats, especialment en els vins de criança. “En aquest sentit no podem deixar de mencionar el nivell de complexitat, equilibri i constància dels seus vins dolços més vells, elaborats amb damajuanes i soleres, que aconsegueixen mantenir una meravellosa tradició”, ha afirmat.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...