Més de noranta vins DO Empordà assoliran l'excel·lent a la nova Guia Peñín

08/04/2019

El tastador de la prestigiosa publicació ha visitat la denominació aquests dies per valorar 220 vins empordanesos

Les puntuacions, que es donaran a conèixer properament, seran els millors resultats aconseguits pels cellers de l’Empordà

En cinc anys, s’ha doblat el nombre de vins de l’Empordà que assoleixen l’excel·lència


Els cellers empordanesos assoliran els seus millors resultats a la propera edició de la Guia Peñín del 2020. El tastador de la publicació, Alberto Ruffini, ha visitat aquests dies la DO Empordà i ha valorat un total de 220 vins. D’aquests, més d’una norantena assoliran l’excel·lent, segons ha avançat el tastador que ha remarcat l’alt nivell de qualitat dels vins empordanesos. De tots els vins tastats més d'un 40% aconsegueix 90 o més punts. 

Aquesta serà la primera vegada a la història que els cellers de la DO Empordà superin els noranta vins amb aquesta qualificació. Durant els darrers cinc anys, el nombre de vins excel·lents s’ha doblat respecte als quaranta-tres de l’edició 2015, amb un augment sostingut en el temps que posa de manifest la constant millora qualitativa dels vins de la denominació de l’Empordà.  

Segons el tastador, a l’anyada del 2018 els negres i rosats elaborats amb lledoner negre i roig mantenen el seu perfil aromàtic i afruitat, mentre que els vins blancs joves són més equilibrats que en anys anteriors, amb matisos més frescos i major acidesa. 

En la seva valoració, el tastador també destaca els vins negres de les collites dels anys 2015 i 2016 que són els que obtenen puntuacions més altes. Així mateix remarca l’aposta dels elaboradors per les varietats autòctones i l’esforç per aconseguir els millors resultats, especialment en els vins de criança. “En aquest sentit no podem deixar de mencionar el nivell de complexitat, equilibri i constància dels seus vins dolços més vells, elaborats amb damajuanes i soleres, que aconsegueixen mantenir una meravellosa tradició”, ha afirmat.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal