La DO Empordà tanca un any rècord amb gairebé 6 milions d’ampolles venudes

06/05/2019

Durant el 2018, les vendes dels cellers empordanesos es van incrementar un 9% a Catalunya

El mercat gironí continua concentrant la majoria de les vendes, amb un 44% del total


La Denominació d’Origen Empordà va assolir el 2018 un nou rècord de vendes. Els cellers empordanesos van vendre l'any passat un total de 5.939.296 ampolles a tot el món, una xifra que representa un increment del 6% respecte a l’any anterior amb un augment especialment significatiu a Catalunya, amb un 9%.

Els resultats del 2018 confirmen la tendència a l’alça en la comercialització dels vins empordanesos dels darrers anys. En l’última dècada, les vendes dels cellers DO Empordà no han parat de créixer amb increments continus. Només en els últims cinc anys aquest augment s’ha situat en el 22’92% respecte a les 4’8 milions d’ampolles comercialitzades el 2013. Els bons resultats de l’any passat representen una nova fita pels cellers empordanesos que, gràcies al seu esforç, continuen millorant els seus resultats.

Per tipologia de vi, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3'3 milions d’ampolles el 2018, pràcticament la mateixa quantitat que l’any anterior. En segon lloc, els vins blancs amb 1’5 milions d’ampolles venudes i un increment del 14%. Cal destacar l’augment del 19% de les vendes dels vins rosats amb 863.113 ampolles comercialitzades. Els vins dolços es mantenen prop de les 100.000 unitats venudes.
 
El mercat gironí continua concentrant la majoria de les vendes de la DO Empordà, amb un 44% del total; seguit de la resta de Catalunya, amb un 32%; un 11% a les exportacions; un altre 11% al celler, i un 2% a Espanya. 

Els vins s’exporten a una cinquantena de països

Al llarg de l’any passat, 637.078 ampolles amb el logotip de la DO Empordà es van destinar a l'exportació. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Bèlgica, Xina, França, Regne Unit i Andorra. En conjunt, els cellers empordanesos exporten els seus vins a prop d’una cinquantena de països.

Reconeixement a la qualitat

La decidida aposta dels cellers empordanesos d'oferir vins de qualitat amb personalitat pròpia ha estat un dels factors que més ha contribuït a l'augment de vendes els últims anys. L’últim exemple d’aquesta millora qualitativa ha estat el bon resultat obtingut pels vins empordanesos en el concurs Grenaches du Monde que s'ha celebrat a Perpinyà aquest passat mes d’abril. Els vins empordanesos han aconseguit un total de 16 medalles, amb 11 d'or i 5 de plata, per a vins d’una desena de cellers de l’Empordà. Aquests resultats superen àmpliament les 11 medalles aconseguides el 2018. La DO Empordà, a més, es troba entre les denominacions que ha assolit més guardons en aquesta setena edició del concurs.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal