Rècord de participació de cellers DO Empordà a la fira Tocs de Vi de Girona

09/05/2019

Un total de 16 cellers empordanesos i una desena de restaurants de la plaça Independència de la ciutat participaran a l'esdeveniment enogastronòmic que tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny

També es programaran tastos en espais singulars amb la incorporació enguany de dos comerços emblemàtics de la ciutat i el tast itinerant 'Els vins de la Girona desconeguda' a càrrec de Glops d'Història

Un total de setze cellers de la DO Empordà i una desena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participaran a la setena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà a Girona, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Del 31 de maig al 2 de juny, en aquest espai del centre de la ciutat s'oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23 h. El preu dels tastos de vi és de 8 euros i inclou la copa i 5 tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és de 6 euros i inclou 4 degustacions. Les entrades es podran adquirir a la mateixa fira.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de la nova anyada. El nombre de cellers participants, setze, és la xifra més alta de totes les edicions de l'esdeveniment. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposaran un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

Tastos en espais singulars
Un any més, la fira també programa tastos en espais singulars de la ciutat de Girona. Enguany i com a novetat, Tocs de Vi de l’Empordà a Girona incorpora un bon nombre de nous espais com ara dos establiments emblemàtics: la Llibreria Geli i la terrassa del Cafè de L'Arc amb vistes a la Catedral. La farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina o el Pati de les Magnòlies de la Seu del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona són dues noves ubicacions que s’afegeixen també als altres espais ja habituals com ara la Torre del General Peralta de la Muralla de Girona, el claustre del Monestir Sant Pere Galligants, la Casa Masó o la sala ‘apoditeri’ dels Banys Àrabs.

Aquest any i com a novetat, també es programa el tast itinerant 'Els vins de la Girona desconeguda' que anirà a càrrec de Glops d'Història, un projecte integrat per dos arqueòlegs, guies i gestors culturals especialitzats en la història del vi. El tast itinerant recorrerà tres llocs emblemàtics on redescobrir la història de la ciutat a través del vi.

La programació de tastos a espais de la ciutat, suposa, d’una banda estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat, i d’altra banda, es dóna l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda. Per primera vegada, també s’han escollit dos comerços de la ciutat catalogats com a emblemàtics, per tal de donar-los la notorietat que es mereixen.

Els tastos tindran lloc des del dimarts 28 de maig i fins el dissabte 1 de juny. Les entrades, a un preu de 10 euros més despeses de gestió, es poden adquirir en aquest enllaç a partir del dijous dia 9 a partir de les 14.00H. Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà. L’entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència.

Un dels principals esdeveniments gastronòmics gironins
Al llarg dels seus primers anys de vida, Tocs de vi de l'Empordà a Girona s'ha convertit en un dels esdeveniments gastronòmics més importants de les comarques gironines. Habitualment, la proposta supera els 10.000 participants i les 50.000 degustacions entre vins i tapes.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.

COMPRA ENTRADES PELS TASTOS EN ESPAIS SINGULARS

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal