Avui s’ha celebrat la sessió constitutiva de la Comissió Rectora que governarà el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà durant els propers 4 anys. Amb la celebració d’aquesta reunió s’ha culminat a la DO Empordà el procés electoral que durant les últimes setmanes ha tingut lloc a tots els Consells Reguladors de les denominacions d’origen vitivinícoles de Catalunya. A la DO Empordà, només han concorregut una única candidatura.
Al llarg de la sessió han pres possessió del càrrec els deu vocals titulars que conformen la Comissió Rectora, resultant-ne la següent composició:
Sr. Pere Lloveras Pimentel en representació del Celler Cooperatiu d’Espolla
Sr. Lluís Masardó Noguera en representació de la Cooperativa Agrícola de Garriguella.
Sr. Honorat Sabater Anticó en representació d’Empordàlia
Sr. Antoni Roig Castellà en representació de Mas Llunes, Vinyes i Cellers SL
Sr. Eugeni Llos en representació de Cavas del Castillo de Perelada SA
Sr. Xavier Albertí Oriol en representació de Joaquim Albertí SA (Vinyes dels Aspres)
Sr. Josep Serra Pla en representació del Celler La Vinyeta SL
Sra. Carme Casacuberta en representació de Vinyes d’Olivardots SL
Sr. Carles Xuriguera en representació de Rerepaís SL
Marta Pairó en representació del celler Pere Guardiola SL
Tres dels membres de la junta són de nova incorporació. Es tracta de Marta Pairó, Carles Xuriguera i Carme Casacuberta que substitueixen Xavier Maset, Ingrid Teixidor i Martí Darnaculleta.
Un cop constituïda, la nova Comissió Rectora ha elegit, per unanimitat, Xavier Albertí Oriol com a president del Consell Regulador pels propers 4 anys. Albertí, que és president de la denominació des del 2015, ha agraït la confiança que hi han dipositat en ell els vocals. També ha donat la benvinguda als nous membres i ha desitjat que entre tots plegats es pugui contribuir a seguir amb la dinàmica positiva encetada els últims anys a la denominació i ha apuntat alguns dels reptes que, al seu entendre, cal escometre en aquesta nova etapa, amb l’esperança que pugui ser la de la plena eclosió de la Denominació d’Origen. Finalment, Albertí ha insistit en procurar que la nova junta sigui ‘el màxim de participativa’ per assolir els objectius plantejats.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...