Cellers DO Empordà s'enduen els premis Millor Vi Rosat, Millor Vi Blanc i Trajectòria de la Guia de Vins de Catalunya 2020

04/11/2019

La DO Empordà ha obtingut uns magnífics resultats a la Guia de Vins de Catalunya 2020 que s'ha presentat aquest matí amb cent cinquanta vins que obtenen l'excel·lent. A més, tres cellers empordanesos han obtingut alguns dels principals guardons d'aquesta prestigiosa publicació.

Martí Fabra ha estat guardonat amb el Premi Trajectòria que valora la feina d'un celler català que hagi destacat per la qualitat dels seus vins al llarg del temps. Un vi de la DO Empordà ha aconseguit un doble guardó: el Singulars de Vinyes Velles, del celler Mas Llunes, que amb una puntuació de 9'80 s'ha endut el Premi Millor Vi Blanc i el Premi al Millor Vi de Carinyena Blanca. Un altre vi empordanès també s'ha endut dos guardons: el VD'O Rosa d'Àmfora, del celler Vinyes d'Olivardots, que amb una nota de 9,79 s'ha endut els premis com a Millor Vi Rosat i com a Millor Vi de Varietat Recuperada, ja que ha aconseguit les millors puntuacions en aquestes dues categories.

A banda dels guardons també cal destacar les bones puntuacions rebudes en general pels vins empordanesos, especialment a la categoria de vins blancs. A banda del 9,80 del vi Singulars de Vinyes Velles, que és la millora nota d'un vi empordanès a tota la guia, també cal destacar les bones notes assolides per Finca d'Olivardots Groc d'Àmfora (9,77), del celler Vinyes d'Olivardots, i Singulars Garnatxa Roja (9,76), del celler Mas Llunes. En total una cinquantena de vins blancs empordanesos obtenen l'excel·lent.

En el cas dels negres, prop d'una seixantena de vins empordanesos assoleixen la millor nota. El celler Mas Geli, de Pals, aconsegueix les millors notes entre els cellers de l'Empordà. Mas Geli Negre (9,74) i Sense Pressa (9.68) són els vins negres empordanesos que han obtingut les puntuacions més altes. A la tecerca posició se situa el VD'O 5.15 (9,67), de Vinyes d'Olivardots.

Pel que fa als vins generosos, més d'una vintena de vins empordanesos han aconseguit l'excel·lent en aquesta categoria. Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l'Empordà (9,70), del celler Martí Fabra; Vi de panses dels aspres (9,67), del celler Vinyes dels Aspres, i Solera 1931 Garnatxa d'Empordà (9,59), del Celler Espolla, han estat els més ben valorats.

Una quinzena de vins rosats de cellers de la DO Empordà han assolit l'excel·lent. A banda del Finca Olivardots Rosa d'Àmfora, del celler Vinyes Olivardots, que obté la millor nota de Catalunya, també destaquen les bones notes del Vinya del Metge (9,68), de Cellers d'en Guilla, i Babalà Vi rosat alegre (9,53) del Celler d'Espolla.

La Guia de Vins de Catalunya valora, amb un tast a cegues, un total 1.470 vins de les dotze denominacions catalanes. 

 

 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal