Cantallops aculls la Festa de la Verema de la DO Empordà

27/08/2012
La Festa de la Verema de la DO Empordà es celebrarà aquest any a Cantallops el diumenge 2 de setembre. Organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà i l'Ajuntament de Cantallops, el programa d'actes s'iniciarrà a les 18.00H, a la plaça Major, amb el pregó de la festa que aquest any anirà a càrrec del periodista Manel Fuentes.

Després del pregó, tindrà lloc la tradicional premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà, acompanyats pels Tambors de l'Albera. Un cop acabat l'acte central de la festa i dels parlaments, hi haurà l'actuació del grup tradicional “De Calaix”, amb cançons de Cantallops i de taverna. La festa finalitzarà amb un tast de vins dels cellers del municipi: Maria Serra i Vinyes dels Aspres.

A banda de l'acte central, també s'han programat els dies 1 i 2 de setembre activitats paral·leles a la festa, dedicada enguany a Eduard Toldrà. El músic i compositor va ser una persona molt vinculada al municipi altempordanès i enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort. 

Les activitats paral·leles s'iniciaran el dissabte amb visites guiades als cellers del municipis, a les 16.00 i les 17.30H. Al vespre, a partir de les 22.00H, es farà el descobriment d'una placa d'homenatge al músic i, posteriorment, s'ha programat un recital de cançons per a veu i piano a càrrec de Júlia Arnó (soprano) i Montserrat Massaguer (piano). Aquests actes tindran lloc a Can Batlle, seu del celler Vinyes dels Aspres. 

El dia 2 de setembre, al matí, es tornaran a repetir les visites guiades als cellers, a les 10.00 i a les 11.30H. Durant els dos dies també es podran visitar les exposicions “Gravats d'Isabel Sabaté inspirats en el món de vi”, al celler Vinyes dels Aspres, i “Pintures de Paco Duran. Vinyes i paisatges d'aquí”, a la Societat “La Concòrdia”.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal