Missió comercial a tres països nòrdics per presentar els vins de la DO Empordà a compradors dels monopolis escandinaus

11/12/2019

La iniciativa ha estat impulsada pel Consell Regulador de la DO Empordà i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat

El Consell Regulador de la DO Empordà i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, han organitzat aquests dies una missió comercial a Noruega, Finlàndia i Suècia amb l'objectiu de millorar el coneixement dels vins empordanesos entre els principals compradors dels monopolis escandinaus.

Una representació del consell empordanès s'ha desplaçat del 5 al 9 de desembre a aquests tres països nòrdics per celebrar-hi tastos professionals, una agenda organitzada des de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Copenhaguen. Les presentacions han estat dirigides per la sommelier Clara Antúnez i han permès mostrar una selecció de les diverses tipologies de vins de l'Empordà, així com de les varietats més representatives de la denominació.

La iniciativa forma part del pla d'internacionalització dels vins empordanesos que impulsa el consell regulador de la denominació amb l'objectiu d'incrementar les vendes a l'exterior. Les exportacions a Noruega, Finlàndia i Suècia, amb prop de 50.000 ampolles el 2018, representen el 6'5% del total de vendes de l'exterior a la DO Empordà.

Els cellers empordanesos exporten anualment entre un 10% i un 12% de les seves vendes que l'any passat es van situar en prop de 6 milions d'ampolles. Al llarg del 2018, els vins de l'Empordà es van vendre a una cinquantena de països. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Bèlgica, Xina, França, Regne Unit i Andorra.

ACCIÓ

ACCIÓ és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa una xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 100 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

DO Empordà

El Consell Regulador de la DO Empordà aplega prop d'una cinquantena de cellers empordanesos que elaboren vins de gran qualitat en una superfície de vinyes d'unes 2.000 hectàrees. L'actual vinyar empordanès és majoritàriament d'antiga implantació, amb vinyes de més de 30 anys. Les varietats autòctones representen prop del 65% de totes les vinyes, amb un important creixement durant els darrers anys gràcies a l'aposta decidida dels viticultors empordanesos pel lledoner, la caranyana, el macabeu o el moscatell.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal