8a edició dels Sopars Maridats dels restaurants i els cellers de l'Empordà

17/02/2020

Cada divendres -del 21 de febrer al 29 de maig- se serviran 29 àpats, i els preus per persona oscil·laran entre els 45 i 65 euros.

El Pati Verd de l’Hotel Carlemany de Girona haacollit aquest matí la presentació de la 8a edició dels ‘Sopars Maridats’, un acte quecomptat amb la presència dels representants dels col·lectius gastronòmics La Cuina del’Empordanet i La Cuina del Vent, i de la DO Empordà.

De fet, els encarregats de presentar la campanya gastronòmica han sigut Vicenç Fajardo (president de La Cuina de l’Empordanet), Roser Bronsoms (presidenta de LaCuina del Vent) i Carles Xuriguera (president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà).

Durant la campanya -tots els divendres del 21 de febrer al 29 de maig (excepte per Setmana Santa)- hi haurà un total de 29 àpats confeccionats per parelles formades per un cuiner i un cellerer, que treballaran conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú.

En l’edició d’enguany l’Anxova de l’Empordà tindrà un gran protagonisme, ja que les elaboracions principals inclouran aquest producte tan nostrat. L’elecció de l’Anxovacom a fil conductor de la campanya no és casual. L’aposta per la proximitat i la qualitatdel producte han sigut raons de pes per incorporar-la dins la campanya gastronòmica. A més, els menús inclouran productes de Marca de Garantia de l’Empordà, i es podrà degustar oli de la DOP Oli de l’Empordà i d’Herbes de l’Empordà.

Els àpats dels ‘Sopars Maridats’ es realitzaran als diferents restaurants de La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i sempre amb l’acompanyament dels vins dels cellersde la DO Empordà. Els preus dels sopars oscil·laran entre els 45 i els 65 euros (IVA inclòs), i les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.

Presència de l’Anxova

L’anxova és un dels productes empordanesos per excel·lència, i un ingredient fonamental de la dieta mediterrània. De fet, ens trobem davant d’un producte moltcomplet, ja que a banda de ser saborós, l’anxova també té moltes propietats saludables per l’organisme.

Aquest peix blau es pot trobar a la zona del golf de Roses i el més conegut el localitzema l’Escala, un municipi que ha sabut mantenir una tradició mil·lenària que va començaramb els grecs. Ells van ser els primers en salar l’anxova, una tècnica de conservació quea posteriori va ser perfeccionada pels romans.

Si bé és cert que l’anxova es pot menjar sense acompanyament, a la zona de l’Empordà s’acostuma a menjar com un aperitiu acompanyat de pa amb tomata i oli. També és habitual que estigui present en diferents elaboracions gastronòmiques.

Origen dels ‘Sopars Maridats’

Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en unsentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacionsentre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa. Així com d’aconseguir dinamitzar el sector en una època de l’any on hi ha poc moviment turístic a la zona, mobilitzant els públics locals i nacionals.

A la pàgina web (www.soparsmaridats.com) els usuaris podran trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniranpenjant esglaonadament atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada. Les etiquetes que es promouran perquè els usuaris participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats2020 #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal