Tocs de Vi programa tastos de vins de l'Empordà en espais singulars de Girona i una mapping interactiu

04/06/2021

Les activitats tindran lloc del 15 al 19 de juny amb la participació d'una vintena de cellers DO Empordà

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona celebrarà aquest mes de juny una edició adaptada la COVID-19 amb activitats amb aforament limitat i a l’aire lliure. L’esdeveniment gastronòmic, que no es va poder celebrar l’any passat, programarà enguany tastos de vins DO Empordà a espais emblemàtics de Girona i un mapping interactiu per viatjar virtualment fins a la denominació empordanesa. Una vintena de cellers DO Empordà participen en la iniciativa. 

Els tastos en espais singulars se celebren del 15 al 19 de juny i, a diferència d’altres anys, totes les propostes tindran lloc a espais a l’aire lliure de la ciutat. Es tornen a programar tastos a espais habituals de cada edició, com els Jardins dels Alemanys o la terrassa del Museu d’Història de Girona, però s’incorporen noves localitzacions com la Torre Gironella, el Jardí de l’Àngel, el pati del Museu d’Art de Girona o el Passeig Arqueològic. Una altra de les novetats d’aquest any és que els tastos oferiran els vins de dos cellers de la DO Empordà. 

La programació de tastos en espais emblemàtics també inclou un tast itinerant pel Barri Vell de Girona, amb sortida a la Caserna dels Alemanys i arribada a la plaça de Sant Pere. La proposta, a càrrec de Glops d’Història, ofereix descobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà amb una arqueòloga amant del vi. L’aforament dels tastos en espais singulars està limitada a 25 persones i tenen un preu de 10 euros. 

Tocs de Vi també programarà el Vívid Insòlit, el mapping interactiu sobre la Ruta del Vi DO Empordà. Una experiència sensorial que té lloc en un espai format per quatre grans projectors en forma de cub que transporta virtualment el visitant a descobrir el món del vi i l’enoturisme a l’Empordà. El fil conductor d’aquest mapping, de vint-i-cinc minuts de durada, són les històries i anècdotes dels personatges de l’Empordà que estan amagats darrere les ampolles de vi. Un retrat intimista que inclou el tast de dos vins de l’Empordà mentre dura l’activitat. El mapping s’instal·larà del 15 al 18 de juny al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona, en horari de tarda, de les 16.15h a les 20.45h. Les sessions són per a un màxim de 4 persones de la mateixa bombolla i el preu és de 4 euros per persona. Aquesta serà la primera vegada que una ciutat de les comarques gironines acollirà el Vívid Insòlit, després que les últimes setmanes s’hagi pogut visitar a Barcelona, Vic o Sant Cugat del Vallès.

Tant les entrades pels tastos en espais emblemàtics com pel VÍvid Insòlit es poden adquirir al sistema de venda del web de la DO Empordà.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya. 

Els organitzadors confien poder recuperar ben aviat la celebració de la fira a la plaça de la Independència, que marida els vins de l’Empordà i les tapes dels restaurants d’aquest espai emblemàtic de la ciutat. En poques edicions, aquesta activitat s’ha convertit en un dels esdeveniments enogastronòmics més populars de les comarques gironines, amb més de 10.000 participants i més de 50.000 degustacions entre vins i tapes.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal