La DO Empordà celebra una jornada per reflexionar sobre la instal·lació d'energies renovables a la comarca

16/11/2021

El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a l'Auditori dels Caputxins de Figueres la jornada 'Tramuntanada' per debatre i reflexionar sobre la implantació d'energies renovables a la comarca a causa de la proliferació de projectes de generació eòlica i fotovoltaica a la zona.

Prop d'un centenar de persones han partcipat a la jornada, que s'ha dividit en dues taules rodones. A la primera hi han participat representants d'administracions, mentre que a la segona hi han pres part membres d'organitzacions i associacions que promouen l'ús de les energies renovables i portaveus d'entitats que s'oposen a la instal·lació d'aquestes infraestructures a la comarca de l'Alt Empordà tal com estan projectades.

Durant la jornada, la directora general d'Energia, Assumpta Farran, ha volgut aclarir que ara mateix cap dels projectes plantejats a l'Empordà en els darrers mesos estan aprovats, tot i que també ha advertit que la sobirania energètica tindrà un impacte en el territori. "Estem davant d'una transformació radical, hem de passar de la civilització dels combustibles fòssils a la civilització de les energies renovables. És evident que el paisatge de l'Empordà canviarà" ha dit Farran que ha recordat que les comarques gironines només produeixen el 2% de l'energia que consumeix.

En la mateixa línia, els representants de les organitzacions i associacions que promouen l'ús d'energies renovables han recordat que l'Empordà té un recurs com el vent que cal aprofitar per generar energia neta que ajudi a la sobirania i transformació energètica. Unes afirmacions rebatudes pels membres d'entitats ecologistes i ciutadanes que consideren que els projectes planejats tindran un gran impacte paisatgístic i ecològic, especialment a l'Albera on es concetran la majoria dels parcs planificats.

La jornada forma part de les accions del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà per oferir al sector vitivinícola empordanès formació, diàleg i participació en temes que incideixen en la seva activitat.

En aquest enllaç podeu veure la jornada sencera.

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal