
Entre altres iniciatives, l’acord estableix la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi
El director del Museu de les Cultures del Vi a Catalunya (VINSEUM), Xavier Fornos, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, han signat avui un acord de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de difondre la cultura del vi i potenciar l’organització conjunta d’activitats científiques i divulgatives al voltant del sector vinícola.
Una de les primeres iniciatives conjuntes que posaran en marxa la DO Empordà i Vinseum serà la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional del Cinema del Vi que fins ara s’ha celebrat al Penedès i al Priorat, dos territoris que també atresoren una llarga tradició vinícola.
Altres iniciatives acordades per les dues institucions són la celebració de tastos de vins DO Empordà a les instal·lacions del museu o la incorporació de productes de la denominació a la botiga i els serveis de restauració de l’equipament cultural. Amb l’acord, la DO Empordà esdevé ‘Amic d’Honor’ del VINSEUM i es compromet a donar suport al projecte museístic.
La signatura de l’acord és un primer pas per desenvolupar una col·laboració continuada entre les dues institucions que permeti una transferència de coneixement mútua i que fomenti la divulgació dels valors de la cultura del vi.
El primer museu del vi de l’Estat espanyol
El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) de Vilafranca del Penedès és el primer museu del vi de l’Estat espanyol i té per objecte la conservació, l’estudi i la difusió de les seves col·leccions patrimonials vitivinícoles arribades d’arreu de Catalunya. VINSEUM, que va néixer l’any 2007, és l’evolució conceptual del Museu de Vilafranca – Museu del Vi, que es va fundar el 1935 per ubicar diferents col·leccions relacionades amb el Penedès. Actualment, aquest fons supera ja les 17.000 peces que abracen matèries com l’arqueologia, l’art (amb una important col·lecció de ceràmica), l’etnologia o la història natural.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...