Entre altres iniciatives, l’acord estableix la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi
El director del Museu de les Cultures del Vi a Catalunya (VINSEUM), Xavier Fornos, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, han signat avui un acord de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de difondre la cultura del vi i potenciar l’organització conjunta d’activitats científiques i divulgatives al voltant del sector vinícola.
Una de les primeres iniciatives conjuntes que posaran en marxa la DO Empordà i Vinseum serà la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional del Cinema del Vi que fins ara s’ha celebrat al Penedès i al Priorat, dos territoris que també atresoren una llarga tradició vinícola.
Altres iniciatives acordades per les dues institucions són la celebració de tastos de vins DO Empordà a les instal·lacions del museu o la incorporació de productes de la denominació a la botiga i els serveis de restauració de l’equipament cultural. Amb l’acord, la DO Empordà esdevé ‘Amic d’Honor’ del VINSEUM i es compromet a donar suport al projecte museístic.
La signatura de l’acord és un primer pas per desenvolupar una col·laboració continuada entre les dues institucions que permeti una transferència de coneixement mútua i que fomenti la divulgació dels valors de la cultura del vi.
El primer museu del vi de l’Estat espanyol
El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) de Vilafranca del Penedès és el primer museu del vi de l’Estat espanyol i té per objecte la conservació, l’estudi i la difusió de les seves col·leccions patrimonials vitivinícoles arribades d’arreu de Catalunya. VINSEUM, que va néixer l’any 2007, és l’evolució conceptual del Museu de Vilafranca – Museu del Vi, que es va fundar el 1935 per ubicar diferents col·leccions relacionades amb el Penedès. Actualment, aquest fons supera ja les 17.000 peces que abracen matèries com l’arqueologia, l’art (amb una important col·lecció de ceràmica), l’etnologia o la història natural.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...