
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació
L’Empordà és territori ric de vins i monestirs i aquest fet no és cap coincidència. De ben antic les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi.
Avui en dia moltes de les vinyes de la Denominació d’Origen s’estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l’herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses. El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà dona a conèixer aquest llegat amb un cicle anual dedicat a l’estreta relació dels vins i els monestirs que té lloc durant el mes d’octubre.
Enguany, se celebra la tercera edició del cicle que permetrà visitar quatre monestirs de l'Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini. Les propostes tenen lloc els dissabtes del mes d'octubre al Monestir de Sant Miquel de Fluvià (8 d’octubre); al Monestir de Santa Maria de Lladó (15 d'octubre); al Palau de l’Abat de Llançà (22 d’octubre), i al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles (29 d’octubre).
Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i tast de vins. El preu és de 15€ i les entrades ja es poden comprar al web de la DO Empordà. Les places són limitades.
El cicle està coordinat per les especialistes Clara Poch i Romina Ribera. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà; el Consell Comarcal del Baix Empordà; els ajuntaments de Lladó, Sant Miquel de Fluvià i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, i Glops d'Història.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...