La DO Empordà organitza un nou cicle que marida vi i monestirs

26/09/2022

El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació

L’Empordà és territori ric de vins i monestirs i aquest fet no és cap coincidència. De ben antic les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi.

Avui en dia moltes de les vinyes de la Denominació d’Origen s’estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l’herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses. El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà dona a conèixer aquest llegat amb un cicle anual dedicat a l’estreta relació dels vins i els monestirs que té lloc durant el mes d’octubre. 

Enguany, se celebra la tercera edició del cicle que permetrà visitar quatre monestirs de l'Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini. Les propostes tenen lloc els dissabtes del mes d'octubre al Monestir de Sant Miquel de Fluvià (8 d’octubre); al Monestir de Santa Maria de Lladó (15 d'octubre); al Palau de l’Abat de Llançà (22 d’octubre), i al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles (29 d’octubre). 

Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i tast de vins. El preu és de 15€ i les entrades ja es poden comprar al web de la DO Empordà. Les places són limitades.

El cicle està coordinat per les especialistes Clara PochRomina Ribera. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà; el Consell Comarcal del Baix Empordà; els ajuntaments de Lladó, Sant Miquel de Fluvià i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, i Glops d'Història.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal