
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent del seu país i un reconegut especialista internacional que col·labora en diversos mitjans de comunicació de tot el món. Atkin acaba de publicar un article on puntua més d'una cinquantena de vins empordanesos amb l'excel·lent, la majoria elaborats amb garnatxa i carinyena, les varietats tradicionals de l'Empordà.
El VD06 Carinyena Blanc 2021, del celler Vinyes d'Olivardots, és el vi més ben valorat pel comunicador britànic, amb 96 punts. A continuació figuren, el Somnis de Gerisena, un dolç del celler Cooperativa de Garriguella, i l'Etèric 2019, un monovarietal de carinyena negra de Vinyes d'Olivardots, que reben 94 punts.
A continuació, amb 93 punts, hi ha els vins negres La Vella 2019, Comabrauna 2018, i Les Elies 2019, del celler Espelt; Centenari 1923-2023 2020 i Finca Garbet 2016, del celler Perelada; S'Alou 2019, del celler Vinyes dels Aspres, Elitia 2020, del celler AV Bodegueres; Clos Adele 2022, de Terra Remota; i el vi dolç Garnatxa Solera, del celler Espelt.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...