
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta, el Priorat de Masarac i el monestir de Santa Maria del mar de Calonge.
L’Empordà és territori ric de vins i monestirs i aquest fet no és cap coincidència. De ben antic les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi. Avui en dia moltes de les vinyes de la Denominació d’Origen s'estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l’herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses.
El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà donarà a conèixer aquest llegat amb un cicle dedicat als vins i monestirs. Cada cap de setmana del mes de novembre s’organitza una visita en la que es descobrirà el passat vitivinícola d’aquests monestirs tot fent un tast de vins. Les propostes tenen lloc els dissabtes del mes novembre al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes( 9 de novembre); l'ermita de Sant Silvestre de Valleta (16 de novembre); el Priorat de Masarac (23 de novembre); i el monestir de Santa Maria del Mar de Calonge (30 de novembre).
Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i tast de vins. El preu és de 20 € i les entrades ja es poden comprar al web de la DO Empordà. Les places són limitades.
L'activitat, coordinada per Clara Poch i Romina Ribera, ens descobrirà les arrels monàstiques dels vins empordanesos.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...