La llista Parker 2013-2014 puntua una cinquantena de vins de la DO Empordà com a excel·lents o molt bons

04/03/2014

Nova confirmació de la qualitat dels vins de la Denominació Origen Empordà. La llista del reconegut crític Robert Parker 2013-2014 ha puntuat una cinquantena de vins de la DO Empordà com a excellents o molt bons.

Concretament, una vintena de vins assoleixen la categoria d'excellents en aconseguir puntuacions de 90 punts o més. Amb 94 punts, Ex Ex 10, de Castell Peralada, és el vi empordanès que obté una millor puntuació, seguit de l'Ino (Masia Serra), Camí de Cormes (Roig Parals) i Vd'0 6 11 (Vinyes d'Olivardots) que assoleixen els 93 punts.

Els altres vins empordanesos que assoleixen la categoria d'excellent són Masia Carreras Negre i Masia Carreras Blanc i Flor d'Albera (Celler Martí Fabra); Perafita Negre (Celler Martín Faixó); Sota els Àngels Negre, Sota els Àngels Blanc i Desea (Sota els Àngels); V'd'O 1 10 (Vinyes d'Olivardots); Plus (Mas Oller); Finca Malaveïna i Finca Garbet (Castell Peralada); Airam, Comabruna i Terres negres (Espelt Viticultors); Ctònia (Masia Serra) i Amic (Clos d'Agon). Trenta vins més vde la denominació empordanesa obtenen la qualificació de molt bons a la reconeguda llista internacional.

La DO Empordà és la quarta denominació catalana en nombre de vins referenciats a la llista, només superada per Priorat, Penedès i Montsant.

Per primera vegada, la valoració dels vins empordanesos i catalans ha estat realitzada per Luis Gutiérrez, el tastador espanyol de Robert Parker. Les puntuacions es recullen en tres articles publicats a www.erobertparker.com sobre els vins catalans.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal