Els cuiners gironins subscriuen una declaració amb el compromís de promocionar els vins DO Empordà

06/05/2014
Més de 350 cuiners gironins i una desena de col·lectius gastronòmics de les comarques gironines i d’Osona han subscrit la ‘Declaració dels cuiners de Girona en suport dels vins de la DO Empordà’, en el què els restauradors inscrits es comprometen a afavorir el consum dels vins de la denominació empordanesa als seus establiments i arreu.

Els col·lectius que han subscrit la declaració són: Vall de Camprodon, Cuina de l’Empordanet, Cuina Pirinenca, Cuina Volcànica, Cuina del Vent, Fogons de la Vall de Ribes, Girona Bons Fogons, Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, Joves Cuiners i Osona Cuina. Els més de 300 cuiners pertanyen a localitats de totes les comarques gironines i d’Osona i regenten establiments de categories diverses, però amb una destacada presència de restaurants de cuina catalana, mediterrània, casolana o creativa.  La declaració neix a partir d’una proposta que el sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, va fer al Consell Regulador de la DO Empordà que ha tirat endavant la iniciativa. 

La declaració s’ha presentat durant la celebració, a Mas Marroch, de la jornada ‘Vins de Tramuntana’, una trobada bianual en què es presenten els vins empordanesos als professionals de l’hostaleria, la restauració, la distribució o el comerç de les comarques gironines. 

Coincidint amb la jornada de tast ‘Vins de Tramuntana’, cuiners i cellerers han participat en un acte conjunt per fer pública la declaració. Després dels parlaments, el cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, ha estat l'encarregat de llegir el text de la declaració, abans de la foto de família que s'han fet els cuiners i cellerers, i que ha tancat l'acte.

Aquesta declaració de suport coincideix amb el millor moment de la història de la denominació empordanesa que el 2013, per primer cop, va vendre més de 5 milions d’ampolles en un mateix any. Un rècord de vendes acompanyat per un creixent reconeixement a la qualitat dels vins empordanesos a les guies i concursos nacionals i internacionals.

MARIDATGE GIRONÍ
Declaració dels cuiners de Girona en suport als vins de la DO Empordà

Atès que la Denominació d’Origen Empordà és l’única de tota la demarcació gironina.
Tenint en compte la transcendència que té avui el cultiu de la vinya en benefici de la preservació del patrimoni paisatgístic, en la dinamització del sector agrícola i en el foment del turisme.
Essent el vi un element essencial en l’oferta i difusió de la cuina i la gastronomia del territori.
Gaudint els vins de la DO Empordà d’un nou auge i un alt prestigi tant a nivell de Catalunya com a nivell internacional.
 
Els cuiners de les comarques gironines volem mostrar el nostre ple suport a l’embranzida del vi de casa nostra i ens comprometem a afavorir el consum dels vins de la DO Empordà als nostres restaurants i a difondre’ls allà on anem.
 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal