Vuit vins de la DO Empordà guardonats en els prestigiosos Premis Vinari

11/10/2019

Vuit vins de la DO Empordà han estat premiats en alguna de les categories dels prestigiosos Premis Vinari que s'han lliurat aquesta nit a l'Auditori de Vilafranca del Penedès i que organitza anualment el portal Vadevi.cat. 

Com a la majoria d'edicions, un vi de l'Empordà s'ha endut el màxim guardó dedicat als vins dolços. El vi Soliserena, del Celler Cooperatiu d'Espolla, ha estat premiat amb el Vinari d'Or 2019 al Millor Vi Dolç, Ranci i de Postres. 

Dos vins empordanesos han rebut el Vinari de Plata, el Maragda 2018, del Celler Mas Llunes, en el cas del rosats, i L'Intrús 2017, del celler Roig Parals, en el cas dels negres de criança. Finalment cinc vins més de la DO Empordà han estat guardonats en la categoria del Vinari de Bronze amb tres blancs joves -Mar 2018, del celler Mas Oller, Lalut Blanc Noir 2018, del celler d'en Marc, i l'Indispensable Blanc 2018, del celler Oliver Conti-; un blanc amb criança -Xot Blanc 2018 de Vinyes dels Aspres-, i un rosat -Ixent 2018, del celler Castelló Murphy-. 

Aquest nou reconeixement arriba als pocs dies de fer-se públiques les notes de la DO Empordà a la Guia Peñín. Per primer cop més d'un centenar de vins empordanesos han estat considerats excel·lents -entre 90 i 94 punts- en aquesta publicació de referència.

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal