Agenda

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona

Data: del 31/05/2019 al 02/06/2019

Hora: De les 18.00 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23.00 h

Lloc: Plaça Independència de Girona

Preu: Tastos de vi: 8€ i inclou la copa i 5 tiquets / Tapes: 6€ i inclou 4 degustacions

De 31 de maig al 2 de juny, la plaça de la Independència de Girona acollirà la setena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Un any més, la fira també programa tastos en espais singulars de la ciutat de Girona. 

Més informació

'Tastavins i tastamots', a la Biblioteca de Palamós

Data: 05/06/2019

Hora: 20.00H

Lloc: Biblioteca Lluís Barceló de Palamós

Preu: 5€

La Biblioteca Lluís Barceló, de Palamós, progarma l'activitat "Tastavins i tastamots", una aproximació al món del vi a través d'un reguitzell de jocs de paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents poden jugar a enigmes de paraules, relacionades amb els vins. A càrrec de Miquel Sesé, especialista en jocs de paraules, editor de jocs i de mots encreuats. Amb l'acompanyament d'un tast de vins ecològics a càrrec de Lluís Pérez Cansell del celler Mas Geli de Pals (DO Empordà) i de degustació d'aperitius ecològics de Cactus Restaurant de Palamós.  Les places són limitades. Cal inscripció prèvia i el preu és de 5€. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

"Gots plens, paraules buides', a la Biblioteca de Figueres

Data: 06/06/2019

Hora: 19.45H

Lloc: Biblioteca de Figueres

La Biblioteca de Figueres us proposa aquesta activitat de cançons i versions al voltant del vi i la literatura. Un singular espectacle, amb un punt esbojarrat, a càrrec dels Homes de filferro, Jordi Casals i Sebastià Roig, que ens oferiran cançons pròpies i versions basades en poetes empordanesos, temes relacionats amb els vins i altres alcohols, pel·lícules i cultura freak, muses dalinianes, poetes futuristes i autors de la beat generation o del dirty realism. La proposta, organitzada per la Càtedra del Vi i de l'Oli de l'Empordà, inclou tats de vins empordanesos. L'activitat forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

Hora del conte 'El raïm trepitjat', a la Biblioteca de Palamós

Data: 06/06/2019

Hora: 17.30H

Lloc: Biblioteca Lluís Barceló de Palamós

La Biblioteca Lluís Barceló, de Palamós, proposa una sessió de l'hora del conte titulada 'El raïm trepitjat" a càrrec de keke Shuga. Una faula original sobre l’origen del vi. Un conte amè que ens instrueix sobre el món del vi i de la vinya alhora que transmet valors com l’amistat, l’empatia, la vida comunitària i l’emprenedoria. Activitat recomanada a infants a partir de 3 anys. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins.  

Inauguració de l'exposició 'Tinta i vi', a la Biblioteca Santa Cristina d'Aro

Data: del 07/06/2019 al 07/07/2019

Hora: Diversos horaris

Lloc: Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro

La Biblioteca Baldiri Reixac, de Santa Cristina d'Aro, celebra la inauguració de l'exposició 'Tinta i vi', de Marta Arañó, que es podrà veure a l'equipament durant un mes en el seu horari habitual. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins.  

"La Cata de Roald Dahl", a la Biblioteca de Roses

Data: 07/06/2019

Hora: 19.30h

Lloc: Biblioteca de Roses

La Biblioteca de Roses programa l'activitat 'La Cata de Roald Dahl' a càrrec del Grup de Teatre de Roses. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

Hora del conte 'Els tres animals del vi', a la Biblioteca de Palafrugell

Data: 07/06/2019

Hora: 17.30H

Lloc: Biblioteca de Palafrugell

La Biblioteca de Palafrugell acull l'activitat 'Els tres animals del vi', una hora del conte a càrrec de la narradora Mercè Rubí. Proposta gratuïta adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys. L'activitat forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

"De vins i mots', a la Biblioteca de Santa Cristina d'Aro

Data: 07/06/2019

Hora: 20.30H

Lloc: Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro

La Biblioteca Baldiri Reixac, de Santa Cristina d'Aro, programa la proposta 'De vins i de mots', a càrrec de David Vilà. L'activitat és un recital però també ua xerrada oberta i participativa sobre l'origen de les paraules i de les expressions del món vinícola. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

Taller de pintura amb vi, a la Biblioteca de Santa Cristina d'Aro

Data: 07/06/2019

Hora: 19.00H

Lloc: Biblioteca Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro

La Biblioteca Baldiri Reixac, de Santa Cristina d'Aro, us proposa l'activitat 'Taller de pintura amb vi' a càrrec de Marta Arañó. Després del taller es tastaran vins de la DO Empordà. Cal inscripció prèvia. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

 

"Còmic i vi: una relació refrescant', a la Biblioteca de Castelló d'Empúries

Data: 07/06/2019

Hora: 19.30H

Lloc: Biblioteca de Castelló d'Empúries

La Biblioteca de Figueres us proposa l'activitat 'Còmic i Vi: Una relació refrescant', a càrrec de Manel Fontdevila, dibuixant de còmics, que ens parlarà de la seva trajectòria professional. Després de la seva intervenció tindrà lloc la presentació i degustació de vins del celler La Vinyeta. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

Arrels del Vi a St. Martí d'Empúries

Data: del 08/06/2019 al 09/06/2019

Hora: De 12.00h a 15.00h i de 17.00h a 21.30h

Lloc: Sant Martí d'Empúries

Preu: 22€

Sant Martí d'Empúries acull el 8 i el 9 de juny Arrels del Vi, la fira professional de la DO Empordà oberta a tothom. 

Inclou:

  • Degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà
  • 1 val de 5 euros per gastar en vins de la fira 
  • 1 copa Riedel valorada en 12 euros
  • 1 tapa d’Anxoves de l’Escala M. Sureda
  • Venda direta de vins a preu de celler
  • Visita guiada a les Ruïnes d'Empúries i tast de 'Mulsum' (vi romà), a les 16.00H des de la Porta Marina (dissabte i diumenge)
  • Tast Terroir’(s) de l’Empordà*, dirigit per Laura Masramon, a les 14.00H (dissabte i diumenge) 
  • Arrels Kids*: taller familiar per pintar amb vi dirigit per Tinta i Vi (dissabte: 18.00H / diumenge: 13.00H i 18.00H)
    *Els tallers (Tast Magistral, Tast Terroir(s) de l’Empordà i Arrels Kids) tenen aforament limitat i cal inscripció prèvia a l’entrada.
  • Chillout amb DJ Domjordi (resident del xiringuito Mar d'Empúries) de les 18.00H a 21.00H (dissabte i diumenge)       

 

Més infomació

 

Visita a la Cooperativa de Garriguella

Data: 11/06/2019

Hora: 9.00H

Lloc: Cooperativa de Gariguella

La Biblioteca Victor Català de l'Escala organitza una visita a la Cooperativa de Garriguell que inclou tast de vins. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

'Tastavins i tastamots', a la Biblioteca de Figueres

Data: 12/06/2019

Hora: 19.30H

Lloc: Biblioteca de Figueres

"Tastavins i tastamots" vol ser una aproximació a l’apassionant món del vi, combinant-lo amb tot un reguitzell de jocs de paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents jugaran amb enigmes de paraules relacionats amb els vins. La proposta va a càrrec de Miquel Sesé, que es dedica a fer jocs de paraules des que el 1989 va fundar Olissip amb un parell de socis més i durant aquests gairebé 30 anys s'ha dedicat professionalment a fornir de tota mena de passaments diversos mitjans de comunicació, especialment premsa escrita, tot i que també ha treballat per a ràdio i televisió. Especialista en mots encreuats, anagrames, palíndroms, bifronts, alfagrames, tetragrames, cronogrames, criptogrames... Durant l'activitat es tastaran vins JOC de Jordi Oliver. 

 

Sessió de cinema 'Entre copes' a la Biblioteca de Roses

Data: 12/06/2019

Hora: 19.00H

Lloc: Biblioteca de Roses

Sessió de cinema 'Entre copes' a la Biblioteca de Roses.  Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

"De vins i de mots', a la Biblioteca de Castelló d'Empúries

Data: 13/06/2019

Hora: 20.00H

Lloc: Biblioteca de Castelló d'Empúries

“De vins i de mots” es una activitat pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través dels contes el públic s'endinsarà en el món del vi per veure’n (i també beure’n!) el lèxic genuí i un bon feix de curiositats que permetin copsar el patrimoni immaterial que representa. Una experiència per despertar l’interès per la llengua, pels contes i, lògicament, pel vi. La proposta inclou la presentació i degustació de vins del celler Vinyes dels Aspres.  Aquesta activitat forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

'Tastavins i Tastamots', a la Biblioteca de Roses

Data: 14/06/2019

Hora: 19.30H

Lloc: Biblioteca de Roses

La Biblioteca de Roses programa l'activitat 'Tastavins i Tastamots', amb jocs de paraules del món del vi a càrrec de Miquel Sesé, especialista en jocs de paraules, editor de jocs i crucigramista. Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

Cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Arrels del Vi a Barcelona, la festa de la DO Empordà

Data: 15/06/2019

Hora: 11.00H a 20.00H

Lloc: Palau Robert (Barcelona)

Preu: 22€

Barcelona acull el 15 de juny Arrels del Vi, la fira professional de la DO Empordà oberta a tothom.

Inclou:

  • Degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà
  • 1 val de 5 euros per gastar en vins de la fira 
  • 1 copa Riedel valorada en 12 euros
  • 1 tapa d’Anxoves de l’Escala M. Sureda
  • Tast Magistral* dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2019, a les 12.00H dirigit per Anna Vicens i a les 19.00H dirigit per Clara Antúnez, a les Cotxeres del Palau Robert
  • Tast Terroir’(s) de l’Empordà*, dirigit per Laura Masramon, a les 14.00H i a les 17.00H a les Cotxeres del Palau Robert 
  • Arrels Kids*: taller familiar per pintar amb vi dirigit per Tinta i Vi a les 13.00H
    *Els tallers (Tast Magistral, Tast Terroir(s) de l’Empordà i Arrels Kids) tenen aforament limitat i cal inscripció prèvia a l’entrada.

Més informació

Presentació del llibre 'La volta a Catalunya en 50 vins', a la Biblioteca de Figueres

Data: 19/06/2019

Hora: 19.30H

Lloc: Biblioteca de Figueres

La volta a Catalunya en 50 vins, editat per Larousse, és una invitació a recórrer l'àmplia i diversa geografia catalana dedicada al vi, des del bell Empordà fins l'adusta Terra Alta, dels marges del Segre als suaus turons d'Alella. Un recorregut per les dotze denominacions d'origen de vins catalans que descobreix les singularitats de cada una d'elles i que proposa, de la mà del reputat enòleg Àngel Garcia i Petit, una acurada selecció de 50 cellers i d'un vi o cava de cadascun d'ells, així com de destacats o insòlits llocs dels voltants que mereixen una visita, per a que la invitació al viatge suposi tot un èxit.

La Biblioteca de Figueres us convida a recórrer l’àmplia i diversa geografia catalanadedicada al vi a partir del diàleg entre l'autor del llibre, l'enòleg Àngel Garcia Petit, i la sommelier Fina Juez. L'activitat inclou tast de vins empordanesos. 

 Aquesta proposta forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

'El poble', espectacle de poesia amb tast de vins a la Biblioteca de Figueres

Data: 26/06/2019

Hora: 19.30H

Lloc: Biblioteca de Figueres

Un espectacle de poesia i tast de vins creat a partir del muntatge teatral basat en el poemari El poble, de Miquel Martí i Pol. Amb la direcció i interpretació de Pep Tines i Cacu Prat, Teatre eSseLa ens proposa un espectacle on la poesia i el vi es fusionen, en una orgia de sensacions on s’impliquen tots els sentits. Una revisió de les obres poètiques més emblemàtiques de Miquel Martí i Pol, El poble, un clarreferent de qui va ser anomenat “poeta del poble”, amb una posta en escena en la qual, des de la contemporaneïtat, veu i vi ens apropem a l’essència d’un poble, vist com a refent universal del nostre país, on la gent amb els seus sacrificis, desitjos, misèries, il·lusions, lluites, somnis, lestradicions o l’entorn en són els protagonistes. 

L'activitat, que inclou tast de vins de l'Empordà, forma part del cicle 'Biblioteques amb DO' que té lloc aquest mes de juny als equipaments empordanesos per maridar llibres i vins. 

 

 

Calendari

Historial

Click Me For A Modal